Hjem > H > Hva Menes Med Begrepet Resiliens?

Hva menes med begrepet resiliens?

«Motstandsdyktighet» er kanskje det mest beskrivende ordet for «resiliens» på norsk. Det handler om evnen til å håndtere stress og katastrofer, og at et barn viser seg motstandsdyktig overfor psykiske problemer. Her spiller genetikk, temperament og mange andre forhold inn.

Les mer

Hvordan avspenne kroppen?

Pust rolig inn gjennom nesen, hold pusten i 5 sekunder (tell rolig til 7-8) og pust så rolig ut gjennom munnen. Når du puster ut sier du “rolig” eller “slapp av” til deg selv. Om du gjør dette noen ganger så vil du få mer kontroll med kroppen din og føle deg roligere. Hvordan en kan forebygge negative stressreaksjoner? Slik unngår du stress

  1. Spis langsommere.
  2. Ta like mye hensyn til deg selv som du tar til resten av familien.
  3. Overhold fartsgrensene i trafikken.
  4. Øv deg på å gjennomskue dine negative tankemønstre.
  5. Pass på deg selv og kroppen din.
  6. Spis sunt og sørg for å få mosjon.

I forhold til dette, kan stress føre til muskelsmerter?

Når man lir stressa, strammer man musklene mer og i lengden kan det gi muskel- og skjelettplager som såre muskler, sener og ledd. Stress kan føre til økt blodtrykk og gjøre deg mer disponert for hjertesykdom og slag. Hvorfor har jeg vondt i hele kroppen? Fibromyalgi er en kronisk smertetilstand som gjør at man føler smerte i musklene over hele kroppen. I tillegg til dette har man også ømme punkter på kroppen som gjør vondt når disse blir rørt. For å få diagnosen fibromyalgi må man ha hatt kroniske muskelsmerter i store deler av kroppen i minst 3 måneder.

Følgelig, hvordan få ned stressnivået?

Her er noen håndfaste råd som kan hjelpe deg å håndtere stress i hverdagen:

  1. Søvn hjelper deg å håndtere stress bedre.
  2. Å pleie relasjonene dine kan hjelpe med å resusere stress.
  3. Kosthold og stress.
  4. Meditasjon kan redusere stressfølelse.
  5. Reduser stimulerende midler for å redusere stress.
I forhold til dette, kan man bli forkjøla av stress? – Stressede personer har mer enn dobbelt så høy risiko for å bli forkjølet eller rammet av influensa sammenlignet med ikke-stressede personer, konkluderer Zachariae etter å ha gjennomgått alle eksisterende undersøkelser av årsakssammenhengen mellom stress, forkjølelse og influensa.

Hva kan skje hvis man stresser for mye?

Kronisk stress over en lang periode kan også bidra til langsiktige problemer for hjertet og blodårene fordi hjertet slår for fort. Kronisk stress kan derfor øke risikoen for høyt blodtrykk, hjerteinfarkt eller hjerneslag. Hvordan vet du at du har angst? Angst innebærer ofte en rekke fysiske symptomer, som for eksempel:

  1. tretthet.
  2. uro.
  3. hodepine.
  4. kvalme​​
  5. nummenhet i hender og føtter.
  6. muskelspenninger og/eller muskelsmerter.
  7. problemer med å svelge.
  8. pustevansker.

Så, hva er symptomer på angst?

Vedvarende angst gjør at kroppen hele tiden er i beredskap, den slapper ikke av. Det fører til muskelspenninger, økt trettbarhet, skjelving, uro. Det gir også svært ofte symptomer som hjertebank, tørr munn, svetting, kortpustethet, ørhet, svimmelhet, ubehag i magen, kalde hender - men ikke panikkanfall.

By Toddie Okorududu

Hvor er strømmen? :: Hvordan føles et nervesammenbrudd?
Nyttige lenker