Hjem > E > Er Hvilepuls På 62 Bra?

Er hvilepuls på 62 bra?

Som en tommelfingerregel ligger vanlig hvilepuls mellom 60 og 80. En hvilepuls mellom 40 og 100 er ikke unormalt. Generelt kan vi si at lav hvilepuls sier noe om at du er i god fysisk form.

Les mer

Hva er en god puls?

Pulsfrekvensen i hvile (hvilepulsen) er hos friske voksne 50–80 slag per minutt, hos barn 90–100 slag per minutt og hos spedbarn 130–150 slag per minutt. Derav, hvilken puls bør jeg ligge på? Når man trener rolig bør pulsen ligge på rundt 60 prosent av maksimal puls. Ved intervaltrening bør den ligge på 90-95 prosent. Din maksimale puls finner du ved å trekke alderen din fra 220.

Folk spør også hva er forskjell på flutter og flimmer?

Ved flimmer slår forkamrene uregelmessig med en frekvens på 350-480 slag per minutt, og hjertekamrene (atriene) kan ha en frekvens på opptil 200. Ved flutter er frekvensen i forkammeret noe langsommere, 250-350 per minutt, og rytmen er oftest helt regelmessig. Har man høy puls ved høyt blodtrykk? Personer med høyt blodtrykk har også høyere puls enn gjennomsnittet. En ny rottestudie leter etter forklaringer på denne pulsforskjellen. Høy hvilepuls øker risikoen for hjerte- og karsykdom, og personer med høyt blodtrykk har høyere hvilepuls enn andre.

Dessuten, hva er vanlig hvilepuls for kvinner?

Aktive menn har i gjennomsnitt en hvilepuls på 69, mens inaktive ligger på 76. Hos kvinner er tallene 74 og 78. Tilsvarende, hvordan behandle lav puls? Lav puls behandles avhengig av den underliggende årsaken til den lave pulsen. Hvis den lave pulsen ikke forårsaker symptomer, er det ikke sikkert du trenger behandling. Hvis den lave pulsen skyldes problemer med hjertets elektriske ledningssystem, kan en pacemaker opereres inn, for å korrigere hjerterytmen.

Når er pulsen farlig lav?

Hvis hvilepulsen din er under 60 slag per minutt, og du ikke er en godt trenet person, bør du oppsøke en lege. Ved alvorlige symptomer som gir problemer med pusten, brystsmerter, besvimelse og forvirring bør man ringe 113 for rask hjelp. Du kan også spørre hva sier hvilepulsen om deg? En lavere hjertefrekvens betyr at du har en effektiv hjertefunksjon. En godt trent topputøver kan ha en hvilepuls helt ned i 35 slag per minutt. Du måler hvilepulsen best når du er helt avslappet, slik som når du sitter eller ligger. En lav puls er altså en god indikator på at du trener ofte.

Dessuten, hva påvirker undertrykket?

Eldre personer med lite elastiske årer får et høyere systolisk trykk fordi årene har dårligere evne til å utvide seg. Av samme grunn kan det diastoliske blodtrykket synke. Også andre faktorer som trening, åreforkalkning (aterosklerose) og sinnstilstanden kan påvirke blodtrykket.

By Klute Kampovsky

Hva er bra Sovepuls? :: Hva er farlig høy hvilepuls?
Nyttige lenker