Hjem > H > Hva Er Bra Sovepuls?

Hva er bra Sovepuls?

Friske voksne har normalt en hvilepuls på 50 – 80 slag/min. Mennesker med dårlig fysisk form kan ha en hvilepuls på opp mot 100 slag/min, veltrente ned mot 30 slag/min.

Les mer

Man kan også spørre hva er hvilepuls når man sover?

Den normale pulsen for en hvilende, voksen person er 60-100 slag i minuttet, men når du sover reduseres dette tallet til 40-50 slag per minutt. Hvor lav hvilepuls er farlig? Hvis hvilepulsen din er under 60 slag per minutt, og du ikke er en godt trenet person, bør du oppsøke en lege. Ved alvorlige symptomer som gir problemer med pusten, brystsmerter, besvimelse og forvirring bør man ringe 113 for rask hjelp.

Ta dette i betraktning, er 40 i puls lavt?

Lav puls defineres som puls under 60 slag i minuttet, innenfor medisinen omtales dette som bradykardi. Selv om man har hvilepuls på under 60, betyr ikke dette nødvendigvis at noe er galt. Friske mennesker som trener har ofte lav hvilepuls. Hvilepuls på 50 hos ellers friske trente personer er ikke unormalt. Ta dette i betraktning, hvor er det lettest å måle puls? Pulstelling. Pulsen føles best på tommelfingersiden av håndleddets bøyeflate, hvor radialarterien (arteria radialis) ligger like under huden mellom bøyesenene og kan trykkes inn mot spolebenet. Hvis man skal telle pulsen hos en annen person, bruker man spissen av peke- og langfinger.

Tilsvarende, hvor er det best å måle puls?

Pulsen måles i slag per minutt (SPM) (engelsk: beats per minute, BMP). Du kan måle hvilkepulsen din på 15 sekunder ved hjelp av peke- og langfingeren mot håndleddet eller halspulsåren. Gjør gjerne denne målingen tidlig på morgenen, før du står opp. Da er kroppen mest i hvile. Hva er vanlig hvilepuls for kvinner? Aktive menn har i gjennomsnitt en hvilepuls på 69, mens inaktive ligger på 76. Hos kvinner er tallene 74 og 78.

Man kan også spørre hva er normal hvilepuls for en 50 åring?

Normal puls hos voksne er mellom 60-100 slag per minutt. Når har man hvilepuls?

AlderNormal puls
Fa 5 til 6 år75 - 115
Fra 7 til 9 år70 - 110
Over 10 år og voksne60 - 100
Godt trente voksne40 - 60

Ta dette i betraktning, hvordan behandle lav puls?

Lav puls behandles avhengig av den underliggende årsaken til den lave pulsen. Hvis den lave pulsen ikke forårsaker symptomer, er det ikke sikkert du trenger behandling. Hvis den lave pulsen skyldes problemer med hjertets elektriske ledningssystem, kan en pacemaker opereres inn, for å korrigere hjerterytmen.

By Milford Strub

Har puls og blodtrykk sammenheng? :: Er hvilepuls på 62 bra?
Nyttige lenker