Hjem > H > Hva Bør Hvilepuls Være På?

Hva bør hvilepuls være på?

Friske voksne har normalt en hvilepuls på 50 – 80 slag/min. Mennesker med dårlig fysisk form kan ha en hvilepuls på opp mot 100 slag/min, veltrente ned mot 30 slag/min.

Les mer

Derav, hva er unormal lav puls?

Lav puls defineres som puls under 60 slag i minuttet, innenfor medisinen omtales dette som bradykardi. Selv om man har hvilepuls på under 60, betyr ikke dette nødvendigvis at noe er galt. Friske mennesker som trener har ofte lav hvilepuls. Hvilepuls på 50 hos ellers friske trente personer er ikke unormalt. Også, hva er normal puls for kvinne 60 år?

AlderNormal puls
Fa 5 til 6 år75 - 115
Fra 7 til 9 år70 - 110
Over 10 år og voksne60 - 100
Godt trente voksne40 - 60

Så, hva er arbeidspuls?

Arbeidspuls. Denne formen for puls er et øyeblikksbilde av hvor mange ganger hjertet slår per minutt når du holder på med noe. Arbeidspulsen kan brukes til å si noe om hvor intensivt du trener i forhold til hva du maksimalt kan klare. Man kan også spørre hvor kan puls palperes? Det er denne svingningen i arterieveggene som kan føles som et pulsslag der en større arterie ligger like under huden. De vanligste stedene å kjenne etter pulsen er på underarmen (arteria radialis) og på halsen (arteria carotis communis).

Derav, er hvilepuls på 55 bra?

Som en tommelfingerregel ligger vanlig hvilepuls mellom 60 og 80. En hvilepuls mellom 40 og 100 er ikke unormalt. Generelt kan vi si at lav hvilepuls sier noe om at du er i god fysisk form. Og et annet spørsmål, er 40 i puls farlig? Selv om en puls under 60 slag per minutt i hvile defineres som bradykardi, betyr ikke en lav hvilepuls at noe er galt. Hvis du er i god form, kan hjertet ditt klare å pumpe tilstrekkelige mengder med blod med færre enn 60 slag per minutt i hvile.

Hva er for høy puls?

Hvis hvilepulsen din stort sett er over 100 slag per minutt bør du se en lege. Generelt kan vi si at hvis pulsen din er over 100 slag per minutt er det noe som forstyrrer den normale elektriske aktiviteten i hjertet som styrer hvor fort hjertet ditt slår. Dette heter takykardi. Så, hva skyldes lav hvilepuls? En lav hvilepuls er et tegn på at du har god kondisjon. Men for å bli god i ulike idretter, trengs trening av andre muskler enn bare hjertet. Utholdenhet i musklene som trengs innenfor idretten du driver med er kanskje vel så viktig, mener forskeren.

Dessuten, hva er normal hvilepuls for en 50 åring?

Normal puls hos voksne er mellom 60-100 slag per minutt.

By Budde

Hva er normal hvilepuls for kvinner? :: Hva er årsaken til svangerskapsforgiftning?
Nyttige lenker