Hjem > H > Hva Heter Nevøene Til Donald Duck?

Hva heter nevøene til Donald Duck?

Donald har en av-og-på-kjæreste, Dolly (engelsk Daisy) og tre nevøer, Ole, Dole og Doffen (engelsk Huey, Dewey and Louie), som representerer den fornuftige delen av familien.

Les mer

Ta dette i betraktning, når kom det første donald bladet ut?

– Den første utgåva av Donald kom til Norge i 1948. Fram til 1974 gjekk det an å få kjøpt bladet fordi det var eit lager i Oslo som hadde utgåvene. Så, i hvilket land ligger andeby? Andeby (på engelsk Duckburg) er en by i den fiktive staten Calisota i USA, begge skapt av tegneserieskaperen Carl Barks. Det antas at Andeby og Calisota ville ha ligget i California, nord for Los Angeles og San Francisco dersom de skulle plasseres i den virkelige verden.

Dessuten, hvor ofte kommer donald duck ut?

Bladet ble lansert i 1948 og ble etter hvert tidenes mest populære tegneseriehefte i Norge. Bladet utkom månedlig de første årene og ukentlig fra september 1958. Fra nyåret 2015 kommer bladet annenhver uke i løssalg i butikk, mens de som abonnerer fremdeles får bladet ukentlig. Hva heter nevøene til Mikke Mus? Tipp og Topp ble etterhvert kjent som Mikkes nevøer, men det er fortsatt mye som er ukjent ved Amelia Mus på grunn av hennes svært begrensede opptreden.

Hvem er nevøen til Langbein?

Langbein har en nevø som heter Ferdinand. Han har en rekke mer eller mindre fjerne slektninger som besøker ham fra tid til annen, blant annet Klossbein, Jungel-Harry og Indiana Beinson. Langbein er venn med Klara Ku og Klaus Knegg. Også, hvor gammel er ole dole og doffen? Ole, Dole og Doffen opptrer for første gang i historien «Donalds nevøer» som kom ut i 1937, og som tittelen indikerer er de Donald Ducks nevøer. Ifølge Don Rosa er guttene født ca. 1940. De er trillinger og barn av Donalds søster, Della Duck.

Hvor mye er gamle Donald blader verdt?

Men også andre gamle Donald-blader er mye verdt. – Ett enkelt blad fra tidlig 50-tall kan også være verdt mange tusen kroner. Vi har blant annet solgt et blad fra januar 1950 til 16.000 kroner. Ett annet nummer fra 1949 har vi solgt for drøyt 33.000 kroner. Hvilken fabrikk jobber Donald Duck? I orginalen av Carl Barks-historien «Mektig Musikk» (se bildet over) jobbet Donald opprinnelig på «the skunk oil factory», altså noe så sjarmerende som stinkdyroljefabrikken. I den norske oversettelsen ble det til margarinfabrikken og siden har det blitt laget haugevis med skandinaviske historier der vår and f.

Hva heter det fattige strøket i Andeby?

For en gangs skyld får vi se at Andeby har et slumstrøk, der fattige barn ser triste og sultne ut. Nå er fortellingen her igjen, i serien «Carl Barks og Don Rosa».

By Jonis Weiter

Hvilket dyr er guffen? :: Når skruen sitter fast?
Nyttige lenker