Hjem > H > Hva Er Kildebegreper?

Hva er Kildebegreper?

Formidler et budskap fra den eller de som i sin tid lagde gjenstanden. Eks. muntlige og skriftlige kilder, fotografi, tegning, film, lydbånd, kassett, CD osv.

Les mer

Folk spør også er bilder primærkilder?

Primærkilder er det originale materialet, for eksempel dokumenter, brev og bilder, som historikeren baserer sin kunnskap på. Sekundærkilder er tolkninger av primærkilder, for eksempel historikerens fortelling. Hva er forskjellen mellom primærkilder og sekundærkilder? Innenfor kildekritikk snakker vi gjerne om primærkilder og sekundærkilder. Hvis kilden du henviser til er basert på forfatterens egne tanker og forskning regnes det som en primærkilde. Hvis du velger å henvise til det forfatteren har tolket ut fra en annen kilde vil det regnes som en sekundærkilde.

Dessuten, hva er en berettende kilde?

Berettende kilder forteller om noe som har skjedd. Vi skiller mellom førstehåndsberetninger og andrehåndsberetninger. Kildekritikk eller kjeldekritikk er kritisk granskning av kilder og bedømming av troverdigheten i påstander i informasjon. Hva er en troverdig kilde? Troverdighet. At en kilde er troverdig innebærer at du kan stole på informasjonen.

Hva er en Førstehåndsberetning?

Førstehåndsberetning eller øyevitneskildring er opplysninger gitt av en person som selv har vært til stede ved en hendelse. En slik beretning inneholder personens egne iakttagelser, fortalt ved egne ord, bilder, film eller lignende. Hva er forskjellen på en levning og en beretning? Om vi bruker kilder som beretninger bruker vi dem til å si noe om det som ligger utenfor konteksten kilden er skapt i. Oftest vil dette si at kilden sier noe om faktiske hendelsesforløp. Alle kilder er levninger, men ikke alle kan anvendes som beretninger.

Tilsvarende, hva er den opprinnelige betydningen av ordet kilde?

Opprinnelse er begynnelsen, startpunktet, årsaken eller utgangspunktet som noe er utviklet fra. Hva er Tone? Forkortelsen TONE er en god huskeregel for krav til kilder: T står for troverdighet: «Kan jeg stole på informasjonen?» O står for objektivitet: «Er det nøytralt?» N står for nøyaktighet: «Er det presist nok?»

Deretter, hva er en skriftlig kilde?

De skriftlige kildene er som navnet tilsier nedskrevne dokumenter som kan fortelle oss noe om et tema. Om vi er på jakt etter informasjon om for eksempel en konfirmasjon, kan kirkebøkene være en skriftlig kilde til dette. De muntlige kildene er de kildene du kan snakke med.

By Drye

Hva slags kilde er bilder? :: Hvor lenge varer en mobiltelefon?
Nyttige lenker