Hjem > H > Hvordan Skrive Bare På Nynorsk?

Hvordan skrive bare på nynorsk?

bare på nynorsk

  1. bare.
  2. berre.
  3. einast.
  4. Legg til ny oversettelse.

Les mer

Ta dette i betraktning, hvordan skrive annerledes på nynorsk?

annerledes på nynorsk

  1. annerledes. annleis.
  2. annerledes. forskjellig.
  3. Legg til ny oversettelse.
Når ble jamstillingsvedtaket vedtatt i Stortinget? januar 2008, da Lov om målenheter, måling og normaltid ble vedtatt.

Hva er en Rettskrivingsreform?

Rettskrivingsreform er ei omfattande rettskrivingsendring i eit skriftspråk, ofte gjennomført av eit offentleg organ eller eit anna organ som har ansvaret for å normere eit skriftspråk. Rettskrivingsreformer har skjedd i dei fleste skriftspråk, men det normale er at det skjer forholdsvis sjeldan. Hva skjedde med samnorsk? «Samnorsk» blir også brukt nedsettende om det radikale bokmålet som ble innført ved rettskrivningsreformen av 1938, og da særlig den nynorsknære varianten som preget skolens lærebøker i 1940- og 50-årene. Samnorsken ble offisielt oppgitt i 2002, da Odelstinget vedtok å oppheve paragraf 1b i Lov om Norsk språkråd.

Hvordan var urnordisk?

Det tyder på at urnordisk var eit stabilt språk med lite av dialektskilnader. Orda hadde gjerne mange stavingar og var rike på vokalar. Fram mot vikingtida endra dette språket seg og fekk ein enklare struktur. Orda vart stuttare ved at trykklette vokalar eller heile stavingar kunne bli borte. Så, hva er urnordisk tid? Urnordisk er språkstadiet i de skandinaviske språk i tiden fra ca. 200 til 500 e.Kr, og var språkstadiet mellom urgermansk (ca. 2000 f.Kr.

Du kan også spørre hva er urnordisk?

Urnordisk er et nordisk språk som vi kjenner fra innskrifter med runer fra rundt 200–700 evt. Urnordisk er det eldste språket vi kjenner i Norge, Sverige og Danmark. Hva sto PA Munch for i språkdebatten? Den endelege overgangen til dansk kom brått, men var lenge førebudd. Munch visste at det i talemålet åt allmugen endå var minningar av det gamle norske målet, jamvel om dei grammatiske særdraga var borte. Han meinte at folk var så vane med dansk at berre tvang kunne få dei til å godta eit anna skriftspråk.

Hvorfor var PA Munch uenig i Wergelands forslag om å fornorske det danske skriftspråket?

Munch mente at danskskriftspråk med norvagismer var en forderving av språket. Hovedforskjellen mellom P.A. Munch og H. Wergeland sitt språksyn var at Wergeland ønsket fornorsking og Munch ønsket dansk eller et skriftspråk med utgangspunkt i norrønt.

By Viva

Har buddhister fri vilje? :: Kan man Vippse på Kiwi?
Nyttige lenker