Hjem > H > Hva Er Momspliktige Tjenester?

Hva er momspliktige tjenester?

Omsetning av alle varer og tjenester er merverdiavgiftspliktig bortsett fra de tjenestene som er unntatt fra avgiftsplikt. Omsetning av fast eiendom, helsetjenester, undervisningstjenester og sosiale tjenester er eksempler på varer og tjenester som er unntatt fra avgiftsplikt.

Les mer

Du kan også spørre hva er utenfor mva området?

Salg av tjenester som er unntatt fra mva-plikt. Alt som ikke er varer (fysiske produkter) regnes som tjenester. Tjenester innen undervisning, finansielle tjenester, helsetjenester, kunst og kultur er unntatt fra mva-plikt og føres her. Og et annet spørsmål, hva betyr inngående avgift? Inngående avgift er mva som er inkludert i prisen når du kjøper en avgiftspliktig vare eller tjeneste til virksomheten din. Er du mva-registrert vil du kunne fradragsføre inngående mva mot utgående mva i mva-meldingen din.

Folk spør også hvordan regne ut inngående mva?

For eksempel kan den regnes ut slik: 125 kroner (totalsummen) / 1,25 (25 prosent moms) = 100 kroner (da har du summen uten moms). For å finne momsen tar du så prisen med moms 125kr – summen uten moms 100 = 25 kr. Eller enda enklere: total-beløpet / 5 = momsbeløpet, når det er 25% mva. Man kan også spørre hva menes med inngående og utgående mva? Inngående merverdiavgift er mva ved kjøp av produkter og tjenester, mens utgående merverdiavgift er mva på det du selv selger.

Er kurtasje fradragsberettiget?

Du kan ha rett på fradrag for kostnader i forbindelse med kjøp og salg av aksjer som ikke er fylt ut i Aksjeoppgaven. Kurtasjen har du uansett fradragsrett for. Hva er Nettoandelsklasse? I en nettoandelsklasse får du et lavere årlig forvaltningshonorar, men du må i tillegg betale plattformhonorar direkte til DNB Bank som distributør. Plattformhonoraret er en avgift som betales for tilgang til DNBs handelsplattform for kjøp, salg og administrasjon av verdipapirfond.

Ta dette i betraktning, hvordan finne skjermingsfradrag?

Skjermingsfradraget tilsvarer årsgjennomsnittet av såkalt tre måneders rente på statskasseveksler etter skatt pluss 0,5 prosentpoeng. I praksis får du dermed oppjustert inngangsverdien på investeringene dine på aksjer, aksjefond og kombinasjonsfond litt hvert eneste år. Myndighetene fastsetter skjermingsrenten hver år. Deretter, kan man dele foreldrefradraget? Fordeling av foreldrefradrag

- Dersom den ene faktisk har betalt hele regningen kan dere jo la det stå slik, men hvis dette ikke er tilfellet, må dere selv fordele, sier Sandmæl. Det kan også være foreldrefradrag som ikke står oppført fra før, som for eksempel utgifter til dagmamma eller hvis bestemor har passet.

Derav, hvorfor får jeg ikke foreldrefradrag?

For å få fradrag må du kunne dokumentere utgiftene. Betaler du dagmamma svart eller ikke har kvitteringer for utgiftene, får du ikke foreldrefradrag.

By Ilona

Når er det fralandsvind? :: Hva er fradragsberettiget?
Nyttige lenker