Hjem > H > Hva Er Fradragsberettiget?

Hva er fradragsberettiget?

Fradrag i forretningssammenheng refererer til penger du kan få tilbake på utgifter du har hatt i forbindelse med bedriften, enten det er skatt eller MVA. Fradrag i forretningssammenheng refererer til penger du kan få tilbake på utgifter du har hatt i forbindelse med bedriften, enten det er skatt eller MVA.

Les mer

Når får man moms tilbake?

Du kan kreve å få tilbake mva på anskaffelser du gjorde før du ble registrert i Merverdiavgiftsregisteret - inntil tre år tilbake i tid. Forutsetningen er at varen ikke er videresolgt uten mva, og at den var til bruk i den avgiftspliktige virksomheten. Hva er unntatt merverdiavgift? Unntak fra MVA

Dette er for eksempel helsetjenester, undervisningstjenester, sosiale og kulturelle tjenester. Virksomheter som driver med dette skal ikke beregne merverdiavgift på det de selger, og skal heller ikke registreres i MVA-registeret.

Deretter, hva er inngående merverdiavgift?

Inngående merverdiavgift er den avgiften du som næringsdrivende betaler når du kjøper varer eller tjenester til virksomheten din. En næringsdrivende som er registrert i Merverdiavgiftsregisteret kan føre fradrag for denne avgiften. Folk spør også er forvaltningskostnader fradragsberettiget? Du kan kreve fradrag for kostnader til inntekts ervervelse, også ved investeringer. Det meste er heldigvis forhåndsutfylt, slik som kostnader for kurtasje, forvaltningskostnader og valutavekslingsavgift.

Så, hvem får foreldrefradrag?

Har du utgifter til pass av barn som ved utgangen av inntektsåret er 11 år eller yngre, og/eller barn som er 12 år eller eldre med særskilt behov for omsorg og pleie, kan du få fradrag for dette. Du kan også få fradrag for utgifter til fritidsordning. Når utbetales mva til gode? Hvis du har MVA tilgode trenger du ikke å gjøre noe. Du mottar pengene inn på den kontoen du oppga når du meldte deg inn i MVA-registeret rundt tre uker etter at oppgaven er godkjent.

Så, hvordan få tilbake momsen?

For å få igjen merverdiavgift på kjøp må du dokumentere alt du kjøper. Det vil si at når du fører kjøpet i regnskapet må du legge ved kvittering, faktura eller lignende. Slik dokumentasjon kalles gjerne bilag. Slik får du også fradrag for inngående MVA. Når er terminene for mva? Mva-meldingen skal sendes selv om det ikke har vært omsetning i den aktuelle terminen. Årlig mva-melding har leverings- og betalingsfrist 10. mars, året etter inntektsåret.

Hva betyr det at bilaget er utenfor mva området?

Med unntak fra avgiftsplikt mener vi at reglene i merverdiavgiftsloven ikke gjelder for omsetningen. Det betyr at du ikke skal beregne merverdiavgift for en bestemt vare eller tjeneste.

By Rivers

Hva er momspliktige tjenester? :: Når var den norrøne perioden?
Nyttige lenker