Hjem > E > Er Sameier Fradragsberettiget?

Er sameier fradragsberettiget?

Har du kostnader i forbindelse med din andel av borettslag, boligaksjeselskap og/eller boligsameie, kan du få fradrag for dette. Kostnadene kan gjelde selskapets/sameiets renteutgifter og andre kostnader som skal fordeles mellom de som eier andeler.

Les mer

Hva er arbeidstakerorganisasjonene?

En organisasjon som søker å fremme arbeidstakernes interesser, særlig overfor arbeidsgivere og myndigheter. Hvem er de tre største hovedsammenslutningene for arbeidstakerorganisasjonene? I Norge har vi nå fire hovedsammenslutninger av arbeidstakerorganisasjoner. Den største av disse er LO med over 900 000 medlemmer. Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund (YS), Unio og Akademikerne er de tre andre hovedsammenslutningene.

Også, hvorfor godtok arbeidsgiverne organisasjonsrett?

I arbeidsforhold har organisasjonsretten særlig betydning fordi fagforeningene fører forhandlinger med arbeidsgiverne og deres organisasjoner og inngår tariffavtaler om medlemmenes lønns- og arbeidsvilkår. Hva kjennetegner en arbeidsgiverorganisasjon? En arbeidsgiverforening er en sammenslutning av arbeidsgivere eller arbeidsgiverforeninger med formål å ivareta arbeidsgivernes interesser overfor deres arbeidstakere. Definisjonen står i arbeidstvistloven (lov om arbeidstvister av 27.

Hva betyr å være fagorganisert?

Fagorganisering. Som arbeidstaker kan du bli medlem i en fagforening som skal hjelpe deg å ta vare på dine rettigheter i arbeidslivet. Tilsvarende, hva er fagforeningsfradrag? Hvis du har betalt fagforeningskontingent, kan du trekke fra inntil 3 850 kroner i skattepliktig inntekt, eller med en forholdsmessig del av beløpet hvis fagforeningskontingenten bare er betalt for en del av året.

Og et annet spørsmål, hva gjør fagforbund?

Fagforbundet er landets største arbeidstakerorganisasjon med omlag 395 000 medlemmer og er en del av LO. Vår hovedoppgave er å sikre medlemmene gode og trygge lønns- og arbeidsvilkår, og et anstendig arbeidsliv. Hva er en Husavtale? En husforening kan inngå tariffavtale – ofte kalt husavtale – med arbeidsgiveren, eventuelt med den arbeidsgiverforening arbeidsgiveren er tilsluttet. Formålet med å danne husforeninger er ofte at man ønsker å være uavhengig av de store, etablerte organisasjonene.

Dessuten, hva kreves for å få tariffavtale?

Det stilles krav om at det må være ansatte i bedriften som er medlem av en fagforening, og de organiserte ansatte må fremsette krav om opprettelse av tariffavtale. Det er et grunnleggende vilkår at NHO har inngått en tariffavtale med en fagforening som omfatter det aktuelle arbeidsområdet.

By Storm

Hvor mye koster parkering på Ullevål Stadion? :: Hvor mye koster det å være fagorganisert?
Nyttige lenker