Hjem > N > Når Gjelder Angreretten Ved Salg Utenfor Faste Forretningslokaler?

Når gjelder angreretten ved salg utenfor faste forretningslokaler?

Eksempler på salg utenfor faste forretningslokaler er gatesalg, messesalg og oppsøkende dørsalg. Fjernsalg er salg ved bruk av fjernkommunikasjon, som netthandel, TV og ved telefonsalg. Loven inneholder krav til avtalen, og gir forbrukeren rett til å gå fra avtalen i 14 dager (angrerett).

Les mer

Dessuten, hva menes med angrerett?

Angrerett er rett forbrukeren har under bestemte vilkår til å gå fra en avtale om kjøp. Hva betyr fjernkommunikasjon? Fjernkommunikasjon er i angrerettloven § 6 første ledd bokstav b definert som kommunikasjonsmidler hvor partene ikke er tilstede samtidig, for eksempel telefon, internett og fjernsyn.

Når har du angrerett?

Angrerett. Forbrukeren har i utgangspunktet angrerett i 14 dager. Dette gjelder ved handel fra alle EØS-land. For tjenester starter fristen å løpe dagen etter at avtalen er inngått, mens fristen ved kjøp av varer løper fra dagen etter at varen er mottatt. Har bedrifter angrerett? Angrerett er den rett en forbruker har til å angre en allerede inngått avtale. Næringsdrivende har ikke angrerett etter loven, men har avtalefrihet til å avtale for eksempel en prøveperiode uten forpliktelser.

Folk spør også kan man returnere salgsvarer?

De fleste butikker lar deg få bytte det du har kjøpt, så sant det er ubrukt og uskadet. Dette er ingen lovbestemt rett, men er så vanlig at du kan regne med å få bytte. Ta vare på kvitteringen eller byttelappen, og hold fristen som står på den. Det er opp til butikken å sette betingelsene. Hvordan benytte seg av angrerett? Du har 14 dagers angrefrist fra den dagen du har mottatt varen. Hvis du ikke vil beholde varen, må du gi beskjed innen fristens utløp. Hvis det gjelder kostbare varer, bør angreskjemaet sendes rekommandert. Angrerettloven gjelder uansett hva som ellers er avtalt mellom deg og selgeren.

Hva betyr 50 dagers åpent kjøp?

09 - Returrett i forbindelse med åpent kjøp

Ta med produktet og kvittering til butikk innen 50 dager, så får du enkelt og greit pengene for kjøpet tilbake. Produktet må være uåpnet/ubrukt og ikke ha brutt emballasje.
Du kan også spørre hva betyr 100 dagers åpent kjøp? Nettbutikk og fysiske butikker

Det er dermed stor avstand mellom hva som tilbys under «åpent kjøp» ved nettbutikker og ved fysiske butikker. Zalando skriver eksempelvis på sine nettsider under hyperlenken «100 dagers åpent kjøp» at kunden kan prøve varene, og at varene ikke behøver å returneres i originalemballasjen.

Så, hva er uanmodet telefonsalg?

Uanmodet telefonsalg. Før det blir inngått en avtale som følge av at den næringsdrivende uanmodet har fremsatt et tilbud på telefon, skal den næringsdrivende bekrefte tilbudet skriftlig på et varig medium etter at telefonsamtalen er avsluttet.

By France

Hva er den normale angrefristen? :: Hvordan oppstår det tap ved skjøting av fiber?
Nyttige lenker