Hjem > H > Hva Er Den Normale Angrefristen?

Hva er den normale angrefristen?

Normal angrefrist er 14 dager fra den dag forbrukeren fikk varen i sin besittelse (leveringen). Mottakelsesdagen blir ikke regnet som en del av fristen. Den starter å løpe dagen etter mottakelsen, jf. § 6(1).

Les mer

Man kan også spørre hvem betaler frakt ved retur?

I angrerettloven står det at forbrukere som benytter seg av angreretten, må betale for returkostnadene selv. Unntaket er ifølge loven hvis «selgeren har misligholdt avtalen eller selgeren i henhold til avtalen har levert en erstatningsvare, fordi den bestilte varen ikke var tilgjengelig.» Og et annet spørsmål, hvor lang bytterett på klær? Hvis en vare du har kjøpt har feil eller blir ødelagt altfor fort, har du rett til å få rettet på dette. Du kan da ha rett på ny vare, prisavslag eller å få pengene tilbake. Du har de samme rettighetene uansett om du kjøpte varen på salg eller til vanlig pris. Som regel må du klage innen 2 år etter at du kjøpte varen.

Følgelig, har man angrerett på leiekontrakt?

Etter loven har ikke næringsdrivende angrerett, men de har imidlertid avtalefrihet til å inngå en avtale under en prøveperiode uten forpliktelser. Angreretten gjelder ved salg av varer og tjenester til forbrukere. Ved inngåelse av leiekontrakt har du i utgangspunktet ikke angrerett. Når gjelder angrerettloven når gjelder den ikke? Salg utenfor fast utsalgssted er oppsøkende dørsalg, gatesalg, messesalg og salg i hjemmene. Angrerettloven gjelder ikke når varen er kjøpt i butikken.

Følgelig, i hvilke salgssituasjoner gjelder angrerettloven?

KORT OM ANGRERETTLOVEN

Loven gjelder ved to ulike salgssituasjoner. Den gjelder for avtaler inngått ved fjernsalg og for avtaler inngått utenom den nærings- drivendes faste forretningslokaler. Med fjernsalg menes at avtale inngås uten at partene er til stede samtidig.
Deretter, hva menes med forbruker i relasjon til angrerett? Loven gjelder bare for avtaler inngått ved fjernsalg og for avtaler inngått utenom den næringsdrivendes faste forret- ningslokaler. Med forbruker menes en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Definisjonen er objektiv og uavhengig av om selgeren vet om kjøper er forbruker eller ikke.

Har selger angrerett?

En angrerett er noe som utledes av angrerettloven, men loven gjelder kun i de tilfeller hvor kjøperen er en forbruker (privatperson), selger opptrer i næringsøyemed (ikke som privatperson) og avtalen inngås ved fjernsalg eller salg utenom faste forretningslokaler. Deretter, når kan man kreve pengene tilbake? Klagefristen er to eller fem år. Du har alltid to års klagefrist (reklamasjonstid) når du kjøper noe av en profesjonell selger. For varer som ved vanlig bruk er ment å vare mye lenger, kan du klage i fem år.

Kan jeg returnere uten kvittering?

Med kvittering er det ti dagers åpent kjøp, som betyr at kunden kan returnere varen og få pengene tilbake. Uten kvittering kan varen byttes i en annen vare eller tilgodelapp. Når salget er startet må kunden vise kvittering for å få fullpris tilbake.

By Lander Janus

Hva er forhåndsbetalte kort? :: Når gjelder angreretten ved salg utenfor faste forretningslokaler?
Nyttige lenker