Hjem > H > Hva Er En Transperson?

Hva er en transperson?

Transperson er et paraplybegrep for personer som har et utseende eller identitet som uttrykker et annet kjønn enn det som ble registrert for dem ved fødsel. Ordet transperson er en oversettelse av det engelske «transgender».

Les mer

Hva er egentlig transseksuell?

En person som identifiserer seg som transseksuell oppfatter å ha en kjønnsidentitet som ikke samsvarer med det kjønn vedkommende er tilskrevet ved fødsel basert på ytre genitalier. I forhold til dette, hva betyr det å være transkjønnet? Transkjønnet betyr at det er manglende samsvar med det kjønnet man er tildelt ved fødselen og selvopplevd kjønn, sier Pirelli Benestad. Kjønn tildelt ved fødselen er basert på ytre kjønnsorgan, altså: en person med kvinnelig kroppslig kjønn kan oppleve å ha en mannlig kjønnsidentitet.

I forhold til dette, hva vil det si å være binær?

Noen transpersoner identifiserer seg innenfor tokjønnsmodellen: de er kvinner eller menn. Dette kalles å bære en binær transperson. Andre transpersoner identifiserer seg utenfor den binære tokjønnsmodellen. Hva menes med kjønnsidentitet? Kjønnsidentitet er en del av en persons identitet, og viser til opplevelsen og erkjennelsen av å være for eksempel mann eller kvinne, både mann og kvinne, ingen av disse eller noe annet. For de fleste mennesker samsvarer kjønnsidentiteten med kjønnet de ble registrert med ved fødselen, men dette gjelder ikke for alle.

Kan Transkvinner få barn?

Menn og kvinner er fysiologisk ulike, og menn har ikke den samme brede åpningen i bekkenbunnen. Derfor vil et barn aldri kunne bli født den naturlige veien av for eksempel en transkjønnet kvinne. Hva betyr Transkvinne? Transkvinner er kvinner med kjønnsinkongruens, det vil si at deres tildelt kjønn ved fødsel (biologiske kjønn) og kjønnsidentitet ikke samsvarer.

Hva er Interkjønn?

Interkjønn (på engelsk: intersex) er et paraplybegrep som viser til kroppslig mangfold blant personer født med atypiske kjønnskarakteristika. Hvor mange transer er det i Norge? Dersom vi tilpasser disse estimatene til Norge vil det si at det kan være alt fra 5000 til 150 000 nordmenn som er trans eller har en eller annen grad av kjønnsinkongruens.

Og et annet spørsmål, kan man være født i feil kropp?

Diagnosen kjønnsdysfori vil for mange være en opplevelse av å være født i feil kropp. Det betyr ikke nødvendigvis at man opplever at alt ved kroppen er feil. Men en del av kroppen passer ikke i forhold til opplevd kjønnsidentitet.

By Kirima

Hva vil det si å være ikke-binær? :: Hvordan regne ut areal?
Nyttige lenker