Hjem > H > Hva Betyr Sertifisere?

Hva betyr sertifisere?

Sertifisering er en formalisert form for evaluering som skal lede til utstedelse av et sertifikat eller merkeordning. Den utføres for en person, organisasjon eller et produkt.

Les mer

Hva er sertifiseringsordninger?

En sertifisering er et kvalitetsstempel, et bevis på dokumentert kompetanse, som i de fleste tilfeller er basert på en ekstern evaluering og/eller godkjenning fra et godkjent sertifiseringsorgan. Sertifiseringer kan tas både på et godkjent testsenter og noen ganger kan det tas i forbindelse med kurs i klasserommet. Du kan også spørre hvorfor iso sertifisere seg? ISO-sertifisering er et bevis på at bedriften oppfyller standardens krav og dokumenterer at selskapet driver med kontinuerlig forbedringsarbeid. Styringssystem reduserer variasjon og sikrer den beste kvalitet og systematikk i prosjektgjennomføringen.

Hvorfor ISO 9001?

ISO-9001 standarden handler om løpende forbedring og kundetilfredshet, og gir en trygghet til både deg og kundene dine. Når virksomheten er sertifisert etter denne standarden er det lettere å identifisere feil før de oppstår og hindre at de gjentar seg. Hvor ofte skal løfteutstyr sertifiseres? Alle typer løfteinnretninger og løfteredskaper er pålagt kontroll, minst hver 12. måned. Husk at en årlig kontroll kun er et øyeblikksbilde av utstyret som kontrolleres.

Også, skal en truck ha sakkyndig kontroll?

Sakkyndig virksomhet skal følge opp kravet ved årlig kontroll av trucken. Sertifisert sakkyndig virksomhet kan få kontrolloppdrag på maskiner som arbeidsgiver har gjort modifikasjoner på. Hvem har ansvar for at maskinene i et firma er sertifisert? Arbeidstilsynet har en egen ordning for sertifisering av virksomheter som utfører sakkyndig kontroll og sertifisert opplæring. Dette gjelder enkelte typer arbeidsutstyr og maskiner. Sertifiseringsordningen for sakkyndig kontroll og sikkerhetsopplæring ble opprettet i 1998.

Man kan også spørre hvem kan utføre sakkyndig kontroll?

Kontrollen utføres av den sakkyndige virksomhetens kompetanseperson(er), eller kontrollør(er), ansatt i virksomheten. Virksomhetens kontrollører skal ha kvalifikasjoner som beskrevet i Tilleggskriterier for sakkyndig virksomhet, og skal være godkjent av Sertifiseringsorganet. Tilsvarende, hvor lang tid tar det å bli iso sertifisert? Hvor lang tid tar det å bli sertifisert? Dersom bedriften allerede har implementert et styringssystem iht. ISO 9001 tar det normalt mellom 4 og 6 måneder fra kontraktinngåelse til sertifikat utstedes (ca.

Folk spør også hva er miljøledelse?

Miljøledelse brukes for å regulere virksomheters innvirkning på ytre miljø. Det innebærer at en virksomhet formulerer miljøpolitikk og miljømål for å styre aktiviteter, produkter og tjenester. Dette foregår ofte integrert i bedriftens andre styrings- og ledelsesfunksjoner.

By Terr Esten

Hvor lang tid tar det å bli miljøfyrtårn? :: Hva går på teater i Oslo?
Nyttige lenker