Hjem > H > Hva Menes Med Mystikk?

Hva menes med mystikk?

Mystikk eller mystisisme (fra gresk μυστικός mysticos, «som hører til mysteriene», «hemmelighetsfull»; av myein «å lukke», «være taus») er en tradisjon innenfor flere av religionene; som representerer en personlig, subjektiv og direkte opplevelse av det guddommelige, eller som en nærhet til Gud eller enhet med Gud.

Les mer

Hvem bor i Åsgard?

Åsgard (norr. Ásgarðr) er i norrøn mytologi plassen som æsene bygget til seg selv, midt i Midgard, for at menneskene ikke skulle kjenne seg alene og forlatt. Her bodde også åsynjer. Åsgard er en veldig gudeborg, beskyttet av tykke murer. Hvor ble det snakket norrønt? Norrønt var tale- og skriftspråket i Norge og på Island i middelalderen. På det norrøne språket (som på islandsk) betegner imidlertid norrǿnt mál sammen med dǫnsk tunga (dansk tunge) det felles nordiske språket, altså også gammelsvensk og gammeldansk.

Dessuten, hvem kommer til valhall?

I følge de norrøne mytene velger Odin og Frøya ut de verdigste krigerne som blir drept i kamp, og fordeler dem mellom seg. Odin samler sine krigere i Valhall og Frøya samler sine hos seg i Folkvang. Disse utvalgte krigerne kalles einherjer. Hva er typiske trekk ved sagalitteraturen? Kjennetegn ved sagalitteraturen

Sagaene skildrer et ættesamfunn der strid og konflikt er vanlig. Det er stor grad av realisme og objektivitet i framstillinga, og persongalleriet er stort. Vi får ikke vite hva personene føler og tenker. Fortellemåten er saklig og ordknapp.

Du kan også spørre hva er typisk for norrøn litteratur?

Følgende temaer var sentrale i norrøn litteratur:

Norrøn mytologi (Den eldre Edda, Den yngre Edda). Heltedåder fra vikingtiden (Heltedikt, skaldedikt, islendingesagaer). Forholdet til slekten, også kalt ætten (islendingesagaer). Kjærlighet, sjalusi og hevn (blodhevn) og drap (heltedikt, islendingesagaer).
Derav, hva er heiti og kjenninger? Heiti og kjenning

I moderne forståelse er heiti adskilt fra kjenninger ved at en heiti er et enkelt ord mens en kjenning er om omgåelse av en frase eller sammensatt ord, således er mækir en heiti for sverð, «sverd», mens ben-fúrr, «sår-ild», er kjenning for sverd.

Hvor bor æsene?

I sentrum av Midgard ligger Åsgard, hvor æser og vaner holder til. Æsenes og menneskenes verden er forbundet med en bru kalt Bifrost, som består av skjelvende lys og farger. Langs ytterkanten av Midgard ligger et dypt hav, og rundt det ligger Midgardsormen som biter seg selv i halen og bidrar til å holde verden sammen. Hvor bor Tor med hammeren? Han er gift med Siv. Sammen med henne har han sønnen Mode, som betyr mot og sinne, og datteren Trud, som betyr styrke. Med gygra Jarnsaksa har han sønnen Magne, som betyr kraft. Tor holder til i Hallen Bilskirne som har 540 rom og ligger på sletten Trudvang.

Deretter, hva het ormen som lå i en ring rundt verden og holdt den sammen?

Den delen av verden som tilhørte menneskene, het Midgard og lå midt i havet. Midgardsormen var et sjøuhyre som lå rundt menneskenes verden som en ring ved å bite seg selv i halen. På den måten holdt ormen verden sammen. Midt i verden, slik vikingene forestilte seg den, vokste et stort tre som het Yggdrasil.

By Va Malcomson

Hva er negativ straff? :: Er mytologi?
Nyttige lenker