Hjem > H > Hva Er En Jøtul?

Hva er en Jøtul?

Jøtul kan sikte til: jotne/jøtul/jutul, et ord for «troll» avledet fra ordet «jötunn» som betegner et vesen i norrøn mytologi. Jøtul (selskap), en norsk produsent av ildsteder i støpejern. Jøtul (Harry Potter), et vesen i Harry Potter-universet.

Les mer

Hva er jutulporten og hvem bor der?

Jutulen er ifølge tradisjonen et troll som bodde inne i berget. Jutulporten er inngangen til hallen der Jutulen bodde. Derav, hvor produseres dovre ovner? Dovrepeisen ble en suksess både her hjemme og ute i Europa, og etter hvert ble kapasiteten for liten for Ulefos Jernstøperi der det hele startet. I 1981 gikk derfor den nåværende eier sammen med Schløsser Møller gruppen for å føre tradisjonene videre gjennom å flytte produksjonen til Weelde i Belgia.

Hvem eier Jøtul?

Jøtul har produksjon i mange land. Hovedkontoret og den norske delen av produksjonen ligger i Fredrikstad. Eier siden 2018 er det amerikanske selskapet OpenGate Capital. Deretter, hvordan virker konveksjonsovn? Konveksjonsvarme defineres ved at luft varmes opp samtidig som den stiger mellom to flater. Kald luft trekkes inn under ovnen og varmes opp og samler seg under taket, hvor den gradvis trykkes ned i et varmt «lag».

Hva slags vedovn skal jeg velge?

Det er kun i to tilfeller at du bør være oppmerksom på ovnens størrelse. Er ditt varmebehov under 3 kW, bør du vælge en ovn med maksimalt 5 kW i nominell ytelse. Er ditt varmebehov over 7 kW bør du velge en ovn med en nominell ydelse på minimum 6 kW. Også, hvor blir nordpeis produsert? Nordpeis har et bredt sortiment som tar utgangspunkt i kundenes ulike behov. Vårt mål er å lage ulike ildsteder tilpasset et hvert hjem. Selskapet designer og utvikler produktene i Norge. Med produksjon både i Sverige og Polen, har selskapet også etablert seg som et viktig varemerke i store markeder i Europa.

Ta dette i betraktning, er jøtul 8 rentbrennende?

Den virker som en god ovn, men den er dessverre ikke rentbrennende, så det går nok litt mer ved enn nødvendig. Er Jøtul F 220 rentbrennende? Jøtul F 220 er et rentbrennende produkt som ved hjelp av sekundærforbrenning sørger for en etterbrenning av skadelige gasser og partikler.

Er det lov å bruke gamle vedovner?

De vedtok i slutten av november 2017 et forbud mot å bruke ildsteder eldre enn 1998. Dette vil gjelde fra 1. januar 2021. Innbyggerne vil kunne få støtte til utskifting til en ny, rentbrennende ovn, som både er fyringsøkonomisk og slipper ut mindre gasser og svevestøv til omgivelsene.

By Myrle

Hva er strålingsvarme? :: Hva er Balder?
Nyttige lenker