Hjem > H > Hva Bør Gjøres Før Verdivurdering?

Hva bør gjøres før verdivurdering?

Megleren kommer først hjem til deg på en befaring av eiendommen. Megleren undersøker boligen innvendig og utvendig, tar bilder og noterer alle relevante opplysninger som areal, teknisk standard, romløsninger og de ulike rommenes tilstand.

Les mer

Hvordan forberede til verdivurdering?

4 råd for verdivurdering

  1. Rydd og vask og sørg for et godt førsteinntrykk.
  2. Reparer feil og småmangler.
  3. Kontakt en megler som er lokalkjent.
  4. Finn gjerne frem relevant informasjon i forkant. Tegninger eller dokumenter.
Man kan også spørre hva sjekkes ved verdivurdering? Boligens verdi styres av markedsverdien, det vi si hva kjøperne er villig til å betale for den. Typiske forhold som ligger til grunn for en verdivurdering er beliggenhet, standard, antall soverom, solforhold, tomtestørrelse samt nærhet til offentlig kommunikasjon, skoler/barnehager, butikker og servicefunksjoner.

Hvordan øke verdien på boligen?

Å gjøre boligen mest mulig representabel, er det vitkigste for å øke verdien, fastslår han. - Fullfør listverket hvis det står uferdig, mal et rom som skiller seg negativt ut. Hvor lenge er verdivurdering gyldig? Som hovedregel har takstdokumenter en levetid på seks måneder. Men det kan godt hende du bør få utført en ny takst tidligere, ifølge Tommy Friestad, gründer og megler i Boa Eiendomsmegling. – Når det går utover denne perioden, vil markedet ha forandret seg så mye at du må ha ny takst.

Følgelig, er verdivurdering gratis?

Det er mange som lurer på hvor mye det koster å motta en verdivurdering på boligen sin. Sannheten er at det i de aller fleste tilfeller er gratis. De fleste meglerhus tilbyr nemlig gratis verdivurdering dersom du skal selge boligen din, i håp om å bli ansatt til å selge boligen på dine vegne. Du kan også spørre hva er en forhåndstakst? I motsetning til en verditakst som beskriver markedsverdi på eiendommen på takstdagen, beskriver en forhåndstakst en fremtidig verdi på eiendommen. Den fremtidige verdien baserer seg på at det utføres tiltak på eiendommen. Hva tiltaket går ut på, vil fremgå av forhåndstaksten.

Og et annet spørsmål, hvorfor verdivurdering av bolig?

– Når boligens verdi øker, samtidig med at du betaler ned på lånet ditt, øker sikkerheten du har for lånet og du kan dermed forhandle deg frem til bedre betingelser / renter. En ny verdivurdering er dermed en måte å dra fordel av rekordhøye boligpriser. Hva er forskjellen på takst og verdivurdering? Verdivurderingen er basert på hvilken pris man tror man kan oppnå etter en salgsprosess, mens takst skal være en sikker verdivurdering basert på hva man mest sannsynlig vil oppnå i dagens marked.

Hva er en boligsalgsrapport?

En boligsalgsrapport er den mest utbredte formen for tilstandsrapport og legger særlig vekt på faktorer som er relevante ved eierskifte av bolig. Rapporten er en grundig dokumentasjon av boligens tekniske tilstand og er laget spesielt for en salgssituasjon.

By Callie Fusco

Hvordan skal næringseiendommer verdsettes? :: Hva er de enkleste språkene å lære?
Nyttige lenker