Hjem > H > Hva Het Det Før Bachelor?

Hva het det før bachelor?

Historie. Bachelor er den engelske skrivemåten for den tradisjonsrike graden baccalaureus, en lavere grad brukt ved europeiske universiteter siden middelalderen. Graden baccalaureus ble tatt i bruk ved universitetet i Paris i det 13. århundre, som den laveste akademiske graden.

Les mer

Hvor mange poeng må man ha for å skrive bachelor?

Dersom studenten mangler mer enn 15 studiepoeng i obligatoriske emner i programmet, vil studenten normalt ikke kunne skrive bacheloroppgave. I forhold til dette, er høyskole videregående? Høyere utdanning bygger på videregående utdanning eller tilsvarende og krever vanligvis generell studiekompetanse som opptakskrav - eller en bestemt fagkombinasjon.

Er høyskole Statlig?

I dag er det 10 universiteter, 5 høyskoler og 6 vitenskapelige høyskoler underlagt Kunnskapsdepartementet. Det finnes i tillegg statlige utdanningsintrusjoner underlagt andre departementer. Norge har også en rekke private høyere utdanningsinstitusjoner, og 17 av dem mottar statlig tilskudd. Tilsvarende, er folkehøgskole en høyskole? Folkehøgskolene er eksamensfrie internatskoler. Mange velger å ta et år på folkehøgskole etter videregående. Totalt tilbyr 86 folkehøgskoler flere hundre fag. Du kan velge og vrake i fag som blant annet kultur, friluftsliv, idrett, reiseliv, journalistikk, pop og rock, og psykologi.

Hva trenger man for å få generell studiekompetanse?

Vanlige veier til generell studiekompetanse er:

  • A. Fullført 3-årig videregående. Du har fullført og bestått 3-årig videregående opplæring som gir generell studiekompetanse.
  • B. Yrkesfag med påbygging.
  • C. 23/5-regelen.
  • A. Realkompetanse.
  • B. Alternative opptak til enkelte studier.
Hva kan du studere i Trondheim?
TittelStudienivåSted
Allmenn litteraturvitenskap - årsstudiumÅrsenhet og kortereTrondheim
Analyse, sjanger og fortolkningÅrsenhet og kortereTrondheim
Arkeologi - bachelorstudiumBachelor og høgskolekandidatTrondheim
Arkeologi - masterstudiumMaster og høyereTrondheim

Du kan også spørre hva skiller et universitet fra en høyskole?

Generelt sett legger høyskolene mye vekt på praksis, i motsetning til universitetene som er mer akademisk orientert. På høyskolene er det ofte mindre klasser og tettere oppfølging, i motsetning til universitetene hvor det er store forelesninger og mer tid til egenstudier. Hvordan bli lærer på Høgskolen? Det er flere måter å bli lektor på. Du kan ta lektorutdanning, femårig grunnskolelærerutdanning, eller en mastergrad i skolerelevante fag i tillegg til praktisk-pedagogisk utdanning (PPU).

Hvor mye tjener en lærer på universitet?

Men du har krav om lønn som minst ligger på dette nivået under ditt første arbeidsår: Adjunkt med tilleggsutdanning: 504 700 kroner. Lektor: 532 800 kroner. Lektor med tilleggsutdanning: 550 100 kroner.

By Aylsworth Boulware

Hva er forskjellen mellom i5 og i7? :: Hva er høgskole utdannelse?
Nyttige lenker