Hjem > H > Hva Er Høgskole Utdannelse?

Hva er høgskole utdannelse?

Mange stusser på ordet høyere utdanning, og tror at det da må finnes en lavere utdanning. Det som blir ment med høyere utdanning, er at dette er utdanning som du tar ved et universitet eller en høgskole etter at du er ferdig med opplæring på videregående og har fått generell studiekompetanse.

Les mer

Hva er forskjellen på høyskole og fagskole?

Fagskoleutdanninger er korte, fra et halvt til to år på fulltid er det vanlige. Til sammenligning er en bachelorutdanning ved en høgskole eller et universitet tar tre år, og en master som bygger på bachelor er ytterligere to år, altså fem år til sammen. Hva skal til for å få en bachelor? Bachelorgrad kan du få etter å ha gjennomført tre års studium på lågare grads nivå. Du kan søkje om opptak til bachelorstudium på grunnlag av fullført vidaregåande skole. Du kan oppnå bachelorgraden etter tre års studium (180 studiepoeng).

Så, hva er en høgskole?

Høyskole, skole som gir høyere utdanning, mer konkret yrkes- og fagutdanning innen bestemte fagområder. De offentlige høyskolene i Norge omfatter vitenskapelige høyskoler og kunsthøyskoler, og statlige høyskoler. I tillegg finnes det private høyskoler. Deretter, er høyskole det samme som universitet? Høyskolene og universitetene tilbyr samme faglige nivå, og forskjellen mellom dem er i dag ikke så stor som den var for noen tiår siden. Den største forskjellen i dag er faktisk størrelsen, både når det gjelder antall studenter, antall ansatte og fagtilbud.

Hva lærer man på høgskole?

Noen av utdanningene er rettet mot et bestemt yrke, som for eksempel lege, jurist, ingeniør og lærer. Andre utdanninger er mer generelle og gir deg ikke ett bestemt yrke. Filosofi, sosiologi, historie og statsvitenskap er eksempler på dette. Dessuten, er fagskole høyere utdanning? Fagskoleutdanning er høyere yrkesfaglig utdanning og ligger på nivå over videregående opplæring. Utdanningen gir kompetanse som kan tas i bruk direkte i arbeidslivet. En fagskoleutdanning er en kort, yrkesrettet utdanning som vanligvis varer fra et halvt til to år (heltid).

Også, er fagskole verdt det?

Fagskoleutdanningen gir deg kunnskap og kompetanse som ruster deg bedre for en krevende og hektisk arbeidshverdag, samtidig som den gjør det mye mer givende å fortsette i et yrke du kanskje allerede har jobbet lenge i. Det er en perfekt måte å skaffe seg ressursene du trenger, uten å kreve hele år av livet ditt. Er fagskole bra? Det er mange gode grunner til å velge en fagskoleutdanning. Det de fleste studentene opplever er at undervisningen er lagt opp med vekt på praktisk arbeid, og at dine erfaringer fra tidligere verdsettes. Fagskolene har tette bånd til arbeidslivet, som også er med på å utvikle skolenes utdanninger.

I forhold til dette, hva tilsvarer bachelorgrad?

En treårig bachelorgrad gir 180 studiepoeng og en femårig mastergrad 300 studiepoeng . Studenter får karakterer etter et bokstavsystem fra A (best) til F (stryk), og der E er laveste ståkarakter. I tillegg blir karakteren bestått/ikke bestått gitt ved noen eksamener.

By Matilda Heidelberger

Hva het det før bachelor? :: Hvordan få kontakt med Tidal?
Nyttige lenker