Hjem > N > Når Bør Barn Få Tiktok?

Når bør barn få TikTok?

Det er 13 års aldersgrense på tjenester som Snapchat, Instagram, Facebook, TikTok og andre sosiale medier fordi man ikke vil at de skal samle inn personlig informasjon om deg som barn. Er du under 13 år kan du likevel opprette en profil på sosiale medier om foreldrene dine sier det er greit.

Les mer

Hvorfor er det 12 års grense på snapchat?

Det er fordi firmaene bak plattformene ikke har lov til å samle inn og lagre personlig informasjon om noen under 13 år. Så barn som er 9-10 år og har Snapchat, skal ha fått lov av foreldrene sine til å opprette profil, ellers er det brudd på reglene til Snapchat. Folk spør også hvor mange har tiktok i verden 2021? I september 2018 ble TikTok månedens mest nedlastede app i USA – den første kinesiske appen som har klart dette. Per 2021 er det registrert 1 milliard brukere.

Så, hvorfor blir man banna på tiktok?

Tik Tok banner ikke en person bare fordi en annen har sagt at de skal det. Om Tik Tok har bannet deg, er det på grunn av at det du har lagt ut strider mot reglene til Tik Tok. Når man laster ned appen og begynner å bruke den, skriver man under på at man har lest vilkårene. Derav, hvordan lage tiktok konto til barn? På forelders Tiktok-bruker velger du «parent» og på barnets bruker velger du «teen». Så tar du bilde av QR-koden for å koble kontoen sammen. Nå kan den voksne legge inn passord på sin telefon. Den voksne kan så utføre innstillinger på barnets telefon og så benytte passordet sitt der for å bekrefte.

Så, hvor mange har tiktok i norge?

Den siste rapporten viser at 899 000 nordmenn har opprettet en profil på TikTok, noe som utgjør 21 prosent av befolkningen. Det er omtrent like mange kvinner som menn som bruker app-en. Andelen kvinner og menn i befolkningen som har TikTok er henholdsvis 21 og 22 prosent. Folk spør også er tiktok trygt? Flere europeiske land har satt i gang sikkerhetsundersøkelser av TikTok, deriblant Danmark, Nederland og Storbritannia. Ifølge E24 er det spesielt bekymringene om hvilken informasjon appen samler om barn som ligger til grunn. Det er derimot ingen norske sikkerhets- og tilsynsorganer som ser nærmere på tjenesten.

Hvordan se TikTok uten bruker?

For å se på TikTok uten å være logget inn trenger du bare å gå til nettsidene til TikTok. Søk på den brukeren du ønsker å se videoklippene til, så er du klar til å se. Du kan se så mange videoer du vil uten en brukerkonto, men kan selvsagt ikke følge brukere, gi de hjerter, kommentere eller noe sånt. I forhold til dette, hva betyr 12+ aldersgrense? De aller fleste sosiale medier har 13 års aldersgrense. Når det står 12+ betyr det egentlig fra 13 år og oppover.

Hvorfor er det aldersgrenser?

En aldersgrense er en lov, regel eller anbefaling som forteller hvor mange år en person må være for å oppnå en rettighet eller å få tilgang til noe. Vi har aldersgrenser, fordi tilsynet mener at de som er under aldersgrensen, ikke bør få oppleve, se eller gjøre det samme som de som er over aldersgrensen.

By Engelbert Keefer

Hvorfor ikke Snapchat til barn? :: Hvordan logge på Fortnite?
Nyttige lenker