Hjem > H > Hva Er Verdi Aksjer?

Hva er verdi aksjer?

Verdiaksjer er aksjer som omsettes for en lavere P/E, P/B eller P/S enn sammenlignbare selskaper og hva en fundamental analyse skulle tilsi. Dette gjør verdiaksjer til en mer risikofylt aksje enn vekstaksjer på grunn av den skeptiske holdningen markedet har til aksjen.

Les mer

Hva er ordinære aksjer?

Det er to type aksjer, ordinære aksjer og preferanseaksjer. Ordinære aksjer er lavest i hierarkiet, før disse aksjonærene får en bit av fortjenesten til selskapet, må alle andre kreditorer og eiere få sitt. Preferanseaksjer er nivået før ordinære aksjer. Også, hva regnes som aksjekapital? Aksjekapitalen er summen av pålydende på samtlige aksjer i et aksjeselskap. Det beløp som betales for aksjene utgjør det totale aksjeinnskuddet. Hvor stor aksjekapitalen bør være vil avhenge av hvilket behov for kapital selskapet har. Aksjekapitalen skal være minimum 30 000 kroner.

Hvordan finne aksjenes pålydende?

Alle aksjene i et selskap skal ha samme pålydende verdi. Aksjenes pålydende verdi multiplisert med antall aksjer i selskapet utgjør selskapets aksjekapital. Ofte vil kursen på en aksje avvike fra det som er pålydende. Hva krever 2 3 flertall? Hvis du eier mer enn 1/3 av aksjene har du det som kalles negativt flertall. Det betyr at du kan hindre vedtektsendringer, fordi en vedtektsendring krever mer enn 2/3 flertall. Eier du på den annen side 2/3 deler av aksjene i selskapet kan du selv bestemme om du for eksempel skal endre vedtektene i aksjeselskapet.

Hva skjer ved børskrakk?

Børskrakk er en betegnelse som brukes når børsen faller uvanlig mye, som regel på grunn av få kunder slik at selgeren må senke prisene for å få kjøper interessert og dermed få omsatt varen. Dersom det er flere selgere enn kjøpere vil normalt prisen gå ned, og tilsvarende vil prisen stige hvis kjøperne er i flertall. Også, hvordan avgjøres kursen på en aksje? Hva bestemmer verdien av en aksje? Aksjeverdien er til enhver tid det noen er villige til å betale for den. I utgangspunktet utgjøres aksjekursen «bare» av det forventede overskuddet til selskapet i fremtiden, fordelt på antall aksjer.

Hvilke aksjer gir utbytte?

AksjeTotal direktavkastningUtbytte per aksje
Equinor4,2%0,2 USD
DNB Bank5,6%9 kr
Telenor7,3%5 kr
Norsk Hydro9,9%3,4 kr
Tilsvarende, hva er forskjellen på a og b aksjer? Forskjellige aksjeklasser har fått ulike navn opp gjennom tiden. Tidligere brukte man ofte uttrykk som «ordinære aksje» og «preferanseaksjer», men i dag bruker man typisk utrykket A-aksjer om aksjene med fulle rettigheter og B-aksjer om aksjene som har begrensede rettigheter.

Har en preferanseaksjer en forhåndsbestemt utdeling?

En preferanseaksje har et forhåndsbestemt utbytte og gir dermed ikke den samme muligheten til å dele det fremtidige overskuddet. Det finnes vanligvis et bestemt tidspunkt da preferanseaksjen blir kjøpt tilbake av selskapet. En preferanseaksje kan derfor minne om et lån.

By Buchbinder Affagato

Hvem skal sende inn aksjonærregisteroppgaven? :: Hvordan bruke adverb?
Nyttige lenker