Hjem > H > Hva Betyr Tofaktorautentisering?

Hva betyr Tofaktorautentisering?

Et passord kan komme på avveie på ulike måter. Særlig stor er risikoen hvis man benytter samme brukernavn og passord på flere ulike nettsteder eller tjenester. Tofaktorautentisering gir et ekstra sikkerhetsnivå, i tillegg til brukernavn og passord.

Les mer

Hvordan aktivere totrinnsbekreftelse?

Aktiver totrinnsbekreftelse

  1. Åpne Google-kontoen din.
  2. Velg Sikkerhet i navigasjonspanelet.
  3. Under «Google-pålogging» velger du Totrinnsbekreftelse. Kom i gang.
  4. Følg veiledningen på skjermen.
Hva er 2FA kode? Hva er 2FA? 2FA (tofaktorautentisering) er kjent ved mange navn, men i korthet betyr det at man bruker 2 faktorer ved innlogging, dvs man legger på en ekstra sikkerhet foruten bare passordet. Det mest kjente 2FA systemet i Norge er BankID (og BankID på mobil). Noe du vet, dvs passord, pin kode og lignende.

I forhold til dette, hvordan skru på totrinnsverifisering?

Slå på tofaktorautentisering

  1. Hvis Apple-ID-kontoen din ikke allerede bruker tofaktorautentisering, velger du Innstillinger > [navnet ditt] > Passord og sikkerhet.
  2. Trykk på Slå på tofaktorautentisering, og trykk deretter på Fortsett.
Tilsvarende, hva er verifiseringskode på iphone? En verifiseringskode er en midlertidig kode som sendes til den godkjente enheten eller det godkjente telefonnummeret når du logger på en ny enhet eller nettleser med Apple-ID-en din. Du kan også hente en verifiseringskode fra Innstillinger på den godkjente enheten.

Hvor skriver man inn verifiseringskode?

Få en tekstmelding eller telefonoppringning

  1. Klikk på Fikk du ingen verifiseringskode? på påloggingsskjermen.
  2. Velg å få koden sendt til det godkjente telefonnummeret ditt.
  3. Du får en tekstmelding eller telefonoppringning fra Apple med verifiseringskoden.
  4. Skriv inn koden på den andre enheten for å fullføre påloggingen.
Derav, hva er totrinnsbekreftelse? Med totrinnsbekreftelse logger du inn med noe du vet (ditt passord) i tillegg til noe du får (en kode på telefon). Totrinnsbekreftelse gjør kontoen din sikrere fordi det hindrer andre å logge inn på din konto, selv om uvedkommende kjenner til ditt passord.

Hvor finner jeg kodegenerator?

Selve kodegeneratoren finner du ved å åpne Facebook-appen på telefonen din. Trykk på hovedmeny-knappen, de tre linjene helt til høyre i menyen, og bla deg til bunn i listen. Der finner du kodegeneratoren. Også, hva er en godkjenningsapp? En tredjeparts godkjenningsapp (som Google Autentisering eller LastPass) kan brukes til å generere innloggingskoder som hjelper oss med å bekrefte identiteten din når du logger inn fra en ny enhet for første gang.

Du kan også spørre hvordan installere authenticator?

Last ned og installer appen

Google Android. Gå til Google Play på Android-enheten for å laste ned og installere Microsoft Authenticator-appen. Apple iOS. På Apple iOS-enheten går du til App-Store for å laste ned og installere Microsoft Authenticator-appen.

By Tiena Bady

Hvorfor 2 faktor? :: Hvordan aktivere totrinnsbekreftelse?
Nyttige lenker