Hjem > H > Hva Betyr Sinusarytmi?

Hva betyr Sinusarytmi?

Sinusarytmi er uregelmessig hjerteaksjon som skyldes at sinusknuten sender ut impulsene uregelmessig. Dette sees normalt hos barn der uregelmessigheten følger pusten. Det vil si at hjerteaksjonen blir raskere ved innånding og langsommere ved utånding.

Les mer

Dessuten, er bilyd på hjertet farlig?

En bilyd kan indikere at noe er galt i hjertet, men det er også svært vanlig å ha bilyder på hjertet selv om hjertet er helt friskt (disse kalles fysiologiske eller funksjonelle bilyder). I forhold til dette, er ekstraslag på hjertet farlig? Ekstraslagene er som regel ufarlige, men hvis de kommer ofte, eller du opplever uryddig hjerterytme sammenhengende over flere hjerteslag, bør du oppsøke lege. Helst en hjertespesialist med utstyr til rytmeregistrering. Ekstraslag øker ofte i forbindelse med koffein, alkohol eller stress.

I forhold til dette, når er hjertebank farlig?

Hvis uvanlig hjerteaksjon ledsages av plager som svimmelhet eller tung pust bør du kontakt lege. Du bør i tillegg ha litt lavere terskel for å kontakte lege hvis du selv har hjertesykdom eller noen i din nærmeste familie har det. Er du usikker eller utrygg er det uansett lurt å konsultere lege. Hva er forskjell på flutter og flimmer? Ved flimmer slår forkamrene uregelmessig med en frekvens på 350-480 slag per minutt, og hjertekamrene (atriene) kan ha en frekvens på opptil 200. Ved flutter er frekvensen i forkammeret noe langsommere, 250-350 per minutt, og rytmen er oftest helt regelmessig.

Derav, kan ekg viser hjerteinfarkt?

En EKG-undersøkelse vil vise tegn på om du har hjerteinfarkt. Undersøkelsen kan også vise om du har hatt hjerteinfarkt tidligere. Hva betyr SVES? En ekstrasystole oppstår ved at et annet område i hjertet enn sinusknuten utløser en elektrisk impuls. Dette området kan befinne seg i atriene - vi får da en såkalt supraventrikulær ekstrasystole (SVES) - eller det kan befinne seg i ventriklene - vi får da en ventrikulær ekstrasystole (VES).

Hva er supraventrikulære ekstrasystoler?

Supraventrikulær ekstrasystole er et ekstra hjerteslag forårsaket av en ekstra elektrisk impuls dannet ovenfor hjertekamrene. Ekstraslaget etterfølges av en kort pause som ofte oppfattes ubehagelig. Ta dette i betraktning, hva er atrietakykardi? Atrietakykardi forekommer en sjelden gang som en nærmest kronisk tilstand, kjennetegnet ved «unormal» P-bølgemorfologi og gjerne høy hvilepuls.

Hva er forskjellen på atrieflimmer og ventrikkelflimmer?

Flimmer kan oppstå i forkamrene (atriene) eller hjertekamrene (ventriklene), og kalles da henholdsvis atrieflimmer og ventrikkelflimmer. Flimmer som oppstår i hjertets hovedkamre, ventriklene, for eksempel ved et akutt hjerteinfarkt, kan være livstruende.

By Justen Lukach

Hvor finner jeg min arbeidsattest? :: Hva kan EKG avsløre?
Nyttige lenker