Hjem > H > Hva Kan Ekg Avsløre?

Hva kan EKG avsløre?

Ved undersøkelsen vil man kunne avsløre en eventuell sykdom i pulsårene som forsyner hjertet med blod (hjertets kransarterier). Man kan undersøke for hjerteanfall. Man kan også se om det mangler visse mineraler i blodet utfra hjertets elektriske aktivitet.

Les mer

Er av blokk farlig?

AV-blokk: AV-blokk grad I skal normalt ikke behandles, grad II bare hvis pasienten har symptomer av langsom puls. Pasienter med AV-blokk grad II–III, bradykardi og synkope (Adams–Stokes' anfall) bør få permanent pacemaker. Implantasjon er lite belastende selv for skrøpelige pasienter. Derav, er ves farlig? VES er et svært vanlig fenomen, som hos mange ikke gir symptomer, og hos andre gir følelse av ekstraslag, hjertebank, lett ubehag i brystet, eller hvis de er mange, svimmelhet, kraftløshet, uro. Hos mange pasienter er VES et fenomen som kan være plagsomt, men som ikke er farlig for liv og helse på sikt.

Hva er en Grenblokk?

Grenblokk er når én av hjertets hovedgrener for elektrisk ledning ikke leder elektriske signaler som den skal. De elektriske impulsene kan enten være forsinkede eller helt avbrutte og dette kan skje periodevis eller konstant. De to hovedgrenene i ledningssystemet løper mellom forkamrene og de tilsvarende hjertekamrene. Du kan også spørre hva er forskjellen på ventrikulær og supraventrikulær arytmi? Høy puls på grunn av unormalt rask forkammerrytme er en mer folkelig betegnelse på supraventrikulær takykardi. Supraventrikulær betyr den delen av hjertet som utgjøres av forkamrene (atriene), mens den øvrige delen av hjertet er hjertekamrene (ventriklene). Takykardi betyr at hjertet slår raskt, pulsen er høy.

Hvilke karakteristiske forandringer kan en se i EKG ved hjerteinfarkt?

Belastnings-EKG kan brukes for å avdekke iskemiske forandringer. Dersom en person med stabil angina pectoris har QRS-endringer (patologiske Q-takker, fragmenterte QRS eller reduserte R-amplituder) i minst to naboavledninger, er det sannsynlig at vedkommende tidligere har gjennomgått et hjerteinfarkt. Du kan også spørre hva er 12 avlednings ekg registrering? EKG-registrering i 9 av de vanlige 12 avledninger for å vise utviklingen av forandringene som oppstår ved et hjerteinfarkt i hjertets fremre vegg.

Hva er et normalt EKG?

Normalt EKG

Sinusrytme 50-100/min, P-bølge <0,12 s, max 2,5 mm høy, PQ-tid 0,12-0,21 s, QRS < 0,12 s, akse mellom -30 og 105°, normal størrelse og mønster, ST segment 80 ms etter J-punktet maksimalt 1 mm over grunnlinjen (2 mm i V2-V3, ev 3 mm hos veltrente) eller < 1 mm ST senkning.
Hva er farlig arytmi? - Arytmien blir alvorlig når hjertet enten slår så langsomt eller så fort at det ikke klarer å pumpe nok blod til å holde pasienten ved full bevissthet, sier hun.

Hva er AV blokk grad 1?

Grad I: Forsinket AV-overledning. Grad II: Variabel AV-overledning, enten med økende forsinkelse i overledningen som kulminerer i at ett signal blokkeres (Mobitz type I, Wenckebachs fenomen) eller at enkelte impulser ikke overledes, eventuelt blokkering i et fast mønster (Mobitz type II).

By Reinhard Ieng

Similar articles

Hva betyr Sinusarytmi? :: Hvilke telefoner har Qi-lading?
Nyttige lenker