Hjem > H > Hva Er Iso 9001 2015?

Hva er ISO 9001 2015?

ISO 9001 Ledelsessystemer for kvalitet angir kravene til hva et kvalitetsledelsessystem bør inneholde. ISO 9001 er en del av standardserien ISO 9000, som omhandler kvalitetsledelsessystemer. Standardene i serien er generelle og kan brukes av alle typer virksomheter, både store og små.

Les mer

Hva er hovedmomentene i ISO 9000 serien?

NS-EN ISO 9000-serien, kalt Systemer for kvalitetsstyring, beskriver åtte prinsipper for kvalitetsstyring og omfatter kundefokus, lederskap, personellets engasjement, prosessorientering, systemtankegang, kontinuerlig forbedring, beslutninger basert på fakta, samt forhold mellom kunde og leverandør basert på gjensidig Hva er miljøsertifisering? Miljøsertifisering er en ekstern verifisering av miljøstyringssystemet som gir omverdenen sikkerhet for at virksomheten arbeider seriøst med å redusere sin påvirkning på det ytre miljøet. Miljøsertifisering innebærer at virksomheten følger standarder for oppbygging og oppfølging av miljøstyringssystemet.

Hva koster ISO 14001?

Hva koster det? Bedriften betaler 5.000,- for kurset pluss at bedriften må dekke selve sertifiseringen. Dette koster fra 20.000,- og oppover, avhengig av størrelse og kompleksitet. For de fleste koster det 30-40.000,- å bli sertifisert. Man kan også spørre hva er miljøfyrtårn bedrift? Miljøfyrtårn er Norges mest brukte sertifikat for virksomheter som vil dokumentere sin miljøinnsats og vise samfunnsansvar. Over 8000 virksomheter er sertifisert som Miljøfyrtårn – fra små og mellomstore enkeltvirksomheter, til store konsern og kommuner.

Dessuten, hva gjør en kvalitetsleder?

Kvalitetsledelse handler om å sikre at tjenesten, produktet eller leveransen til en bedrift er i henhold til kravene, sånn at kunden eller sluttbrukeren blir fornøyd. For å kunne vite at det man leverer har den kvaliteten det skal, så må man ha kontroll på én ting: prosessene. Derav, hva heter den internasjonale standarden for kvalitetssikring? ISO 9001 er den standarden som beskriver kravene til et ledelsessystem for kvalitet. Når en virksomhet skal sertifisere sitt kvalitetsledelsessystem, skjer dette etter kravene i ISO 9001.

Man kan også spørre hva er miljøfyrtårnsertifisering?

Virksomheter som blir Miljøfyrtårnsertifisert fyller ut sin årlige miljørapport. De oppfyller krav til arbeidsmiljø, miljøvennlige innkjøp, avfallshåndtering, energisparing og transportplanlegging. De utnytter ressursene godt, forurenser lite og setter et mindre økologisk fotavtrykk enn andre i samme bransje. Følgelig, hva står forkortelsen iso for? Den internasjonale standardiseringsorganisasjonen ISO (International Organization for Standardization) har utviklet standarder for de fleste sektorer siden 1947. Norge er en aktiv deltaker i internasjonal standardisering, og vi har ansvaret for flere viktige standardiseringsområder i ISO.

Hva skjer i Norge med standarder som er godkjente i Europa?

Standarder som er utviklet europeisk eller internasjonalt, kan fastsettes som Norsk Standard med engelsk tekst, eller bli oversatt til norsk. Norge er som medlem av den europeiske standardiseringsorganisasjonen CEN, forpliktet til å implementere alle europeiske standarder og fastsette dem som Norsk Standard.

By Hummel Goldstone

Hva er G prog? :: Hva betyr det å være ISO sertifisert?
Nyttige lenker