Hjem > H > Hva Koster Iso 9001 Sertifisering?

Hva koster ISO 9001 sertifisering?

Som oftest tar det 4 - 6 måneder å bygge opp et kvalitetssikringssystem som kan godkjennes for et ISO9001 sertifikat. Det vil si konsulenttjenester for ca 200 000 kr.

Les mer

Hva heter den internasjonale standarden for kvalitetssikring?

ISO 9001 er den standarden som beskriver kravene til et ledelsessystem for kvalitet. Når en virksomhet skal sertifisere sitt kvalitetsledelsessystem, skjer dette etter kravene i ISO 9001. Hva er en sertifisering? Sertifisering er en formalisert form for evaluering som skal lede til utstedelse av et sertifikat eller merkeordning. Den utføres for en person, organisasjon eller et produkt.

Og et annet spørsmål, hvorfor har vi standarder?

Standarder fremmer faktisk innovasjon! For når alle bruker det samme utgangspunktet, så kan en god idé bli implementert enklere, noe som igjen gjør det enklere å bygge samfunnet vårt på en trygg, sikker, bærekraftig og lønnsom måte. Hva betyr begrepet kvalitet? Kvalitet er tings måte å være på, tingens beskaffenhet. Når ordet kvalitet brukes om sanseinntrykk, betyr det spesifikk karakter. For en gjenstand eller tjeneste kan man enkelt si at kvalitet er evnen til å tilfredsstille brukerens krav og forventninger.

Hvorfor kvalitetsstyring?

Et kvalitets- styringssystem kan gi rammeverket for kontinu- erlig forbedring for å øke sannsynligheten for å oppnå kundetilfredshet og andre interessepar- ters tilfredshet. Det gir organisasjonen og dens kunder tillit til at den er i stand til å levere produkter som konsekvent oppfyller krav. Hvem er det som har ansvaret for kvalitet i en virksomhet? Alle må ta ansvar for å ha kvalitet i det de gjør, men det er ledelsen i en bedrift som har det overordnede ansvaret. Ledelsen må etablere en kvalitetspolitikk, lover og forskrifter, kommunisere betydningen av å oppfylle krav fra kunder, samt sørge for at kvalitetsmål blir etablert og ressurser satt av.

Hva er miljøsertifisering?

Miljøsertifisering er en ekstern verifisering av miljøstyringssystemet som gir omverdenen sikkerhet for at virksomheten arbeider seriøst med å redusere sin påvirkning på det ytre miljøet. Miljøsertifisering innebærer at virksomheten følger standarder for oppbygging og oppfølging av miljøstyringssystemet. Hva koster ISO 14001? Hva koster det? Bedriften betaler 5.000,- for kurset pluss at bedriften må dekke selve sertifiseringen. Dette koster fra 20.000,- og oppover, avhengig av størrelse og kompleksitet. For de fleste koster det 30-40.000,- å bli sertifisert.

Deretter, hva er miljøfyrtårn bedrift?

Miljøfyrtårn er Norges mest brukte sertifikat for virksomheter som vil dokumentere sin miljøinnsats og vise samfunnsansvar. Over 8000 virksomheter er sertifisert som Miljøfyrtårn – fra små og mellomstore enkeltvirksomheter, til store konsern og kommuner.

By Lizette Eliezrie

Hva betyr det å være ISO sertifisert? :: Hva står ISO 9001 for?
Nyttige lenker