Hjem > H > Hva Er Garantistrøm?

Hva er Garantistrøm?

Avtalen fra Fjordkraft kalles «Garantistrøm» - den garanterer en strømpris elleve ganger høyere enn spotprisen i kraftmarkedet. Strømmen i Norge har ikke vært så billig som den er nå på veldig mange år.

Les mer

Følgelig, hva betyr pristak?

Lovbestemt maksimumspris for et gode. I forhold til dette, hvilke strømavtaler er best? Spotprisavtaler er det de fleste eksperter anbefaler og er billigst over tid. Har du behov for mer forutsigbarhet og trygghet om hva du skal betale for strømmen hver måned, bør du vurdere fastpris avtale. En fastpriskontrakt er en avtale om en fast pris på strøm over kontraktsperioden.

Hva er prisen på strøm?

Strømprisen i Oslo akkurat nå er 180,69 øre per kWh (spotpris uten MVA, avgifter og nettleie). Gjennomsnittsprisen i dag er 189,61 øre. Klokken 08-09 er strømmen dyrest. Da er prisen 273,17 øre. Hva er spotprisen nå? spotprisstrøm

PRISOMRÅDEDAGENS SPOTPRIS
Midt17,22 øre/kWh
Nord13,29 øre/kWh
Vest226,81 øre/kWh

Hva er Garantistrøm Fjordkraft?

Garantistrøm Nord fra Fjordkraft er en strømavtale i kategorien Variabel pris. Avtalen har ingen bindingstid og gjelder for både nye og eksisterende kunder hos Fjordkraft. Avtalen har en månedsavgift på 23,75 kr. Prisen på strøm er 49,88 øre per kWt. Hva er Spotpris med pristak? Med Spotpris med pristak betaler du det samme som oss + 2,99 øre/kWh + 55 kr/mnd. Strømavtalen følger innkjøpsprisen så lenge denne er lav. Stiger spotprisen kraftig sikrer avtalen at strømprisen ikke stiger over pristaket.

I forhold til dette, hvordan sjekke strømavtale?

Sjekk fakturaen

Et annet alternativ for å finne ut hvilket strømselskap du har, er å rett og slett sjekke den siste fakturaen hvor du betalte for strømmen. På denne vil det stå hvem som har sendt ut fakturaen, og det er denne leverandøren du har strømavtale fra.
Dessuten, hvem er billigst på strøm? NorgesEnergi er en velkjent lavprisaktør på strømmarkedet med en av oversiktens billigste strømavtaler. Vinner av Norsk Kundebarometer 7 ganger, niendeplass hos Norsk Kundebarometer 2021. Tilbud: Garantert pris på 29 kr/mnd i 12 måneder, deretter 49 kr/mnd.

Derav, er det lønnsomt med fastpris på strøm?

Fastpris kan lønne seg i enkelte scenarioer hvor spotpris blir mye høyere enn strømleverandørene hadde sett for seg. Strømselskapene tar nemlig en kalkulert risiko når de tilbyr fastpriser - de gambler på at spotprisen skal ligge under det du betaler i fastpris.

By Arondel

Hva er best spotpris eller variabel? :: Hvordan legge ut en GIF på Facebook?
Nyttige lenker