Hjem > H > Hva Betyr Kileskrift?

Hva betyr kileskrift?

Kileskrift er et skriftsystem som ble brukt i omtrent 3000 år i kulturene i For-Orienten i tiden fra ca. 3200 til ca. 300 før vår tidsregning. Navnet på skriften skyldes sammenstillingen av tegn som har form av kiler eller vinkler.

Les mer

Hva ble kileskrift brukt til?

Kileskriften ble med tiden et utbredt skriftsystem som ble benyttet til mange vidt forskjellige språk. Det ble brukt i Assyria og Babylonia. Den ble også brukt av hurritter og elamitter, samt av folk i Anatolia. En særegen form for kileskrift var den ugarittiske skriften, som ble brukt til å skrive ugarittisk. Derav, når kom skriften? For over 5000 år siden ble verdens første skriftspråk utviklet. Det skal ha vært brukt til 15 ulike talespråk. Historiens tidligste skriftspråk var kileskrift og ble første gang nedfelt i Mesopotamia (deler av dagens Irak, Kuwait og Syria) i 3400 f.Kr.

Ta dette i betraktning, hva har sumerene funnet opp?

Sumererne var det første kjente folk som utviklet en høykultur og levde i bystater. De fant også opp den tidligste formen for kileskrift og vi har derfor skriftlige kilder til deres kultur. Følgelig, hvordan lese gammel håndskrift? Mange får sitt første møte med denne skriften når de vil lese gamle kirkebøker på nettet. Arkivverket har utviklet en app som kan hjelpe deg med å forstå gotisk håndskrift. Appen kan også lastes ned fra Apples App Store eller Google Play.

Hvordan har det norske språket forandret seg?

Norsk har utviklet seg fra det felles skandinaviske språket urnordisk som ble brukt i perioden 200 til 500. Skriftlige kilder av urnordisk finner vi i runeinskripsjoner. Urnordisk må ha vært gjensidig forståelig med de vestgermanske språkene, som blant annet engelsk, tysk og nederlandsk har utviklet seg fra. Deretter, hvilket språk kom først? Men ser man på hvilke språk som ennå brukes stort sett uforandret, ligger sanskrit godt an til å være eldst. Sanskrit er et gammelt indisk språk som i sin nåværende utgave har rundt 4000 år på baken.

Man kan også spørre hva er de eldste byene i mesopotamia?

Særlig viktig er etableringen av landsbyer, og mot slutten av perioden, av byer. Kjente kulturer fra denne perioden er Samarra- og Hassuna-kulturene, Halaf (cirka 5500–5000 fvt.), Ubaid (cirka 5000–4000 fvt.) og Uruk (tidlig Uruk, cirka 4000–3500 fvt.; sen Uruk, cirka 3500–3100 fvt.). Derav, hva heter de to elvene som rant gjennom mesopotamia? Mesopotamia

  • Eufrat.
  • Tigris.

Hva heter den største byen i Sumer?

Den største byen i området het Uruk, som omkring 3300 f.Kr trolig hadde mellom 40 000 og 50 000 innbyggere, og ble regnet som en storby helt fram til 1600-tallet e.Kr.

By Lotte

Hvordan lese kirkebøker? :: Hvordan justere volum Samsung TV?
Nyttige lenker