Hjem > H > Hva Betyr Åpningstid?

Hva betyr åpningstid?

Åpningstid er den tid utsalgssteder som selger varer til forbrukere holder åpent. Åpningstider reguleres nå av Lov om helligdager og helligdagsfred.

Les mer

Har Sverige fri Kristi himmelfartsdag?

Kristi himmelfartsdag er en offentlig fridag. Så, er svinesund åpen på søndager? Matbutikkene som Nordby Supermarket har åpent fra 9.00-21.00 alle dager. Nordby Shoppingcenter har pr. 2015 ellers åpent 10-20 mandag til fredag og 10-19 lørdag og søndag. I forbindelse med jul og nyttår er det noen avvik i åpningstidene, og de fleste holder stengt julaften, 1.

Hvilke dager er helligdager?

Følgende dager er helligdager i Norge:

  • vanlige søndager.
  • nyttårsdag (1. januar)
  • skjærtorsdag.
  • langfredag.
  • første og andre påskedag.
  • Kristi himmelfartsdag.
  • første og andre pinsedag.
  • første og andre juledag (25. og 26. desember)
Du kan også spørre har søndagsåpne butikker åpent på helligdager? * Ifølge loven skal butikker holde stengt på søndager og helligdager, og etter klokken 16 på jul-, påske- og pinseaften. Unntakene er: * Kiosker og dagligvarebutikker med en samlet salgsflate opp til 100 kvadratmeter og bensinstasjoner med en samlet salgsflate opp til 150 kvadratmeter.

Også, når er det søndagsåpent i desember 2021?

De stenger senere om kvelden, og har søndagsåpent de 3 siste søndagene før julaften, dvs. 5., 12. og 19. desember. Du kan også spørre er alle butikker søndagsåpne i desember? Før jul er reglene annerledes: Da åpner loven for at vanlige butikker likevel ikke skal holde hviledagen så hellig som resten av året. Det er de tre søndagene før julaften butikkene kan holde åpent, noe som betyr at fra og med søndag 4. desember, kan alle vanlige butikker åpne dørene for kundene sine.

Hvor kan man pante flasker?

Du kan levere og få utbetalt pant hos alle butikker som selger flasker og bokser med pant. I butikker og kiosker uten panteautomat kan du pante en begrenset mengde, pga plassmangel i kiosk og bensinstasjoner. Har du mye som skal pantes, kan de henvise til en butikk med panteautomat. Hvem eier Infinitum? Infinitum er etablert av drikkevareprodusentene og dagligvarekjedene i Norge for å drive effektiv innsamling og resirkulering av drikkevareflasker og -bokser. Det gjør vi gjennom panteordningen.

Kan butikker nekte å ta imot pant?

SFT fastslår at det ikke er lov å nekte å ta imot pant. Accenture og Cognite inngår samarbeid: Alle som selger bokser og flasker skal altså gi pant. De eneste som slipper å ta imot tomgods, er gatekjøkken og kaféer som bare serverer drikkevarer i glass.

By Hoffarth Furnish

Er butikker søndagsåpne i Sverige? :: Hvorfor heter det Brustadbu?
Nyttige lenker