Hjem > H > Hva Er Nytt I Engelskfaget?

Hva er nytt i engelskfaget?

Det som derimot er nytt, er hvordan Fagfornyelsen knytter språklæring og lesing til nye sider ved engelskfaget og vektlegger en elevaktiv og utforskende tilnærming til språk. Samtidig har elevenes interesser fått større oppmerksomhet og knyttes blant annet til livsmestring, mangfold og relevans.

Les mer

Følgelig, er engelsk fordypning vanskelig?

I forlengelsen av dette peker flere av svarene mine fra elevene på at faget ikke oppleves som et fordypningsfag, ettersom flertallet av elevene mente at engelsk fordypning er i liten/ingen grad mer utfordrende enn det vanlige engelskfaget og gir dem i liten/ingen grad bredere kunnskap enn det vanlige engelskfaget. Dessuten, hva er engelsk fordypning? Engelsk fordypning skal forberede elevene på et arbeidsliv som stiller krav om engelskspråklig digital kompetanse og variert språklig kommunikasjon. Engelsk fordypning tilbys som tilvalgsfag ved Lagård ungdomsskole.

Hva er engelsk fordypning på ungdomsskolen?

Elevene skal arbeide praktisk og utforskende og at elevene skal bruke teknologi og digitale ressurser og medier kreativt og kritisk i utforsking av språk og tekst. Hvorfor er 1885 et viktig år i norsk språkhistorie? I 1885 kom jamstillingsvedtaket, som likestilte landsmålet med riksmålet som offisielt norsk skriftspråk. Aasens landsmål var egentlig ikke mye i bruk fram til det.

Hva skjer med talemålet i Mellomnorsk tid?

Mellomnorsk tok gradvis over for det norrøne språket etter svartedauden hadde herjet landet omkring 1349. Talemålet i Norge hadde da begynt å endre seg betydelig fra den klassiske norrøne grammatikken, og det innfløkte norrøne bøyingssystemet ble kraftig forenklet. Hvorfor det oppstod en språkdebatt? Opphavet til språkdebatten på 1830-tallet

Løsrivelsen fra Danmark i 1814 var den foranliggende årsak til at man fikk en språkdebatt. Den nye unionen landet gikk inn i var løsere enn den med Danmark. Nå hadde Norge et eget parlament og en ny grunnlov. Landet opplevde en nasjonalistisk selvstendighetsreisning.

Derav, hva er sosiolekt enkelt forklart?

Ein sosiolekt er eit uttrykk for språkleg variasjon innanfor eit geografisk avgrensa område. Dette skil sosiolekt frå dialekt, som vanlegvis gjeld språkleg variasjon mellom geografiske område. Sosiolektar uttrykkjer sosiale forskjellar, og dei held oppe sosiale og kulturelle fellesskapar. Man kan også spørre hvilke utfordringer står det norske språket overfor i dag? Studier av ordtap viser at den delen av det norske ordforrådet som ikke også finnes i vanlig bokmål, er i ferd med å forsvinne helt. Dessuten mister mange dialekter brukere, og rekrutteringen av nye generasjoner svikter noen steder. Det tyder også på at statusen til dialektene kan være noe overvurdert.

Hvem bestemmer hvilke endringer som skjer i språket?

Hvem bestemmer hvilke endringer som skjer i språket i dag? Hvorfor er det forskjell på endringer i tale og skriftspråket vårt? Det muntlige språket endrer seg fortere, det er lettere å akseptere endringer i talespråket. Politikerne vedtar endringer i skriftspråk, og de har i oppgave å verne språket.

By Vail Aliment

Hvor kan man kjøpe skole PC? :: Hvor lang tid bruker ungdom på mobilen?
Nyttige lenker