Hjem > H > Hva Er En God Fagartikkel?

Hva er en god fagartikkel?

En fagartikkel tar for seg fagstoff om ett emne. Den er som regel skrevet i presens. En fagartikkel skal kunne gi nyttig informasjon til leseren, og informasjonen bør være saklig og objektiv. En fagartikkel inneholder som regel en overskrift, en ingress, en innledning, en hoveddel med mellomtitler og en avslutning.

Les mer

Følgelig, hvordan lage en god fagartikkel?

En fagartikkel tar for seg fagstoff om et emne, og i en slik tekst kan du legge vekt på å utforske, beskrive og å presentere informasjon, fakta og kunnskap. Dine egne meninger om emnet holder du for deg selv, men du må gjerne trekke inn noe andre har sagt eller skrevet om temaet. Angående dette, skal en fagartikkel være objektiv? Alle fagartikler må ikke være drøftende, men å ha en innfallsvinkel som ser på ulike sider av en sak, er alltid en fordel. Mange tror at det å drøfte betyr at du må være helt objektiv og holde egne meninger utenfor, men dette er ikke riktig.

Tilsvarende, hva er en skoleartikkel?

Hva er en skoleartikkel? Du skal IKKE ha overskrifter inne i teksten. Du skal heller IKKE ha punktoppramsing eller uttrykke deg i stikkordsform. Skoleartikkelen skal være en sammenhengende tekst med fullstendige setninger, bare oppdelt i avsnitt. Følgelig, hva er startsetninger? Setningsstartere er gode hjelpere når du skriver tekster. De er som navnet sier, gode måter å starte setninger på. Med en god setningsstarter vil du på en enkel og direkte måte lede leseren til det du vil si. Setningsstartere gir en ramme rundt innholdet du vil fortelle til leseren av teksten.

Hva kan jeg skrive fagartikkel om?

Du kan skrive om forelskelse, kjærlighet, vennskap, flørting og lignende temaer. Du kan skrive en artikkel om hva man gjør dersom man krangler med vennene sine eller kjæresten sin og hvordan man ordner opp igjen. Du kan skrive om kjæledyret ditt, skoleveien din, hverdagen din eller sosiale medier. Hvor lang er en fagartikkel? En lang artikkel skal være mellom 8000 og 15 000 tegn, mens ekstra lange artikler kan strekke seg over 15 000, men skal bare i svært sjeldne tilfeller gå over 20 000. Det er ofte fristende å si alt i samme artikkel, men det er få som orker å lese de lengste artiklene.

Hvordan å skrive en fagtekst?

En fagtekst skal naturlig nok være basert på faglitteratur, altså kilder du har brukt. Da er det viktig å gjøre det klart og tydelig for leseren hvor du har hentet fagstoffet ditt fra. I følge læreplanen i Psykologi 2 skal du kunne innhente, vurdere og bruke kilder på en relevant og etterprøvbar måte. Hvordan skrive en drøftende fagartikkel? Det er ikke tilstrekkelig å gjøre rede for hva andre sier om temaet du skal drøfte. Du må selv finne argumenter som du mener taler for eller mot påstanden du drøfter. Poenget er altså å se en sak fra flere sider. Gjennom drøftinga kan du komme fram til en konklusjon.

Hvordan skrive en akademisk artikkel?

Hva bør en god akademisk oppgave inneholde?

  1. Svar på et spørsmål/en problemstilling.
  2. Leder leseren inn i temaet i oppgaven fra det generelle til det spesifikke.
  3. Har en struktur og et grunnlag som gjør at leser forstår diskusjonen.
  4. Diskuterer problemstillingen (må kunne argumenteres imot)

By Gottuard

Hvordan skrive objektivt? :: Hva er egentid på iPhone?
Nyttige lenker