Hjem > H > Hva Er En Samsara?

Hva er en samsara?

Samsara er gjenfødelsens verden, den verden som vi lever i, kjennetegnet ved individets uopphørlige fødsel, død og gjenfødsel. Begrepet finnes i religioner med opphav i India.

Les mer

Angående dette, hvorfor oppnå nirvana?

Nirvana er lidelsens endelige opphør og frigjøring fra uvitenhet og videre reinkarnasjon, og dermed buddhismens frelsesmål. I indisk religion, og særlig i buddhismen, står nirvana i motsetning til samsara, den tilværelsen som er preget av fødsel og død og som derfor stadig forandrer seg. Derav, hvor kommer man etter nirvana? Samsara beskrives som et hav fullt av farer med døden som en alltid overhengende trussel, og målet er å bryte ut av samsara og bli fri. Kontrasten til gjenfødelse er moksha, som betyr løsrivelse og frigjøring fra gjenfødelse, og nirvana, som betyr utslukning eller opphør av det begjæret som forårsaker gjenfødelse.

Ta dette i betraktning, hva skjer når du har oppnådd nirvana?

En som har oppnådd Nirvana i dette livet, kan etter sin død velge å bryte ut av samsara og aldri mer bli gjenfødt. Det kalles å gå inn i parinirvana. Nirvana er ikke sammenlignbart med kristendommens begrep for «himmelen», det vil si et personlig evig liv etter ens fysiske død. Hva slags gudshus har hinduismen? Hindutempel er et åndelig hus for hinduer. Husets struktur er spesielt formgitt for religiøse og åndelige aktiviteter. I mange indiske språk er et hinduisk tempel kjent som et mandir.

Angående dette, hva kalles guds hus?

Gudshus er bygninger som brukes til gudsdyrkelse. Folk spør også hvilket land har flest hindutempler? Det finst hindutempel overalt der det bur eller har budd hinduar, både i Sør-Asia, tilstøytande område og den indiske diasporaen. Flest tempel er det utan tvil i India, der det finst minst eitt i kvar landsby, i tillegg til tempelbyar som Varanasi og Kanchipuram der det finst hundretals ulike gudshus.

Hva gjør stupaen til en hellig bygning?

I sin enkleste form er stupa en kjegleformet jordhaug, omgitt av et gjerde. Opprinnelig kan stupaen ha fungert som gravhaug, men inneholdt senere hellige tekster og ble betraktet som et symbol på at Buddha oppnådde nirvana ved sin død. Kuppelen kan dessuten symbolisere himmelhvelvet. Man kan også spørre hva er de fire edle sannheter? At smerte faktisk eksisterer. At det er årsaker til at det vonde finnes. At det eksisterer en tilstand der det vonde ikke finnes. At det eksisterer en vei til den tilstanden der det vonde ikke finnes.

Dessuten, hvor er det hindutempler i norge?

Det finnes Hindutempel i Oslo, Slemmestad/Drammen, Stavanger, Trondheim og i Bergen. De største gruppene med hinduistisk bakgrunn i Norge er tamiler fra Sri Lanka, personer fra Punjab i India og personer fra Gujarat via Uganda.

By Akira Monjaras

Hvilket blodtrykksapparat er best? :: Hvordan påvirker musikk språket?
Nyttige lenker