Hjem > H > Hvorfor Blir Det Høy Luftfuktighet?

Hvorfor blir det høy luftfuktighet?

De største bidragene til høy luftfuktighet i hjemmet er:

Matlaging gir mellom 0,2 og 1 liter vann i døgnet. Middag laget på gasskomfyr gir 0,5 til 1 liter vann i tillegg. En stor klesvask som tørkes i stua gir 2 til 3 liter vann. Dusjing med åpen dør til badet kan gi 1 til 3 liter vann.

Les mer

Hvordan bli kvitt fukt på soverom?

5 tips til et sunnere inneklima på soverommet

  1. Temperatur mellom 15 -18 grader.
  2. Sjokkluft i 5 – 10 minutter, to til tre ganger daglig og helst mer.
  3. Unngå støvsamlere som heldekkende teppe og andre gjenstander.
  4. Dyne og pute og sengetøy vaskes på 60 grader.
  5. La sengen være uoppredd til fuktigheten har fordampet.
Og et annet spørsmål, kan man teste muggsopp? Mycotape DNA er en test for å påvise muggsopp i inneklima. Prøvetakingen kan du enkelt utføre selv ved å ta prøve på en støvete overflate. Etter analyse i vårt laboratorium kan vi ut fra mengder og typer muggsopp i støvet si om det er sannsynlig med fuktskader og muggsoppvekst i nærheten av prøvestedet.

Deretter, hvordan finne ut om han har sopp i huset?

Slik ser du etter sopp og råte

Sjekk nedre del av kledningen og langs vinduer og dørkarmer for tegn på råte. Er kledningen mørk eller har fått grønne flekker, kan det være et tegn på et påbegynt soppangrep.
Og et annet spørsmål, hvordan sjekke ventilasjon? Dette er tegnene på dårlig ventilasjon

Bruk nesen og kjenn om du merker kjellerlukt. Se etter misfarging, og da spesielt på veggene, men også i taket under baderom. Sjekk ekstra nøye der du ikke ser. Det gjelder bak og under senger, sofaer, bilder og skap – spesielt mot baderomsvegger og yttervegger.

Hva er farlig CO2 nivå?

For mye CO2 i innelufta kan føre til slapphet og konsentrasjonsvansker. Derfor har mange arbeidsplasser montert CO2-målere og valgt å la ventilasjonsanlegget styres i høy grad av CO2-nivået, som helst ikke skal overstige 1000 ppm (parts per million), som er normen til Arbeidstilsynet. Folk spør også hva er grensa for maksimalt co2 nivå i klasserommet? Nivået av CO2 måles med ppm (deler per million) og skal i Norge ikke overstige 1000 ppm. Den grenseverdien er det Folkehelseinstituttet som har satt.

Hvor mye er 1000 ppm?

Konsentrasjonen angis vanligvis som ppm (”parts pr million”), mg/m3 luft eller volumprosent (vol%). Et tusen (1000) ppm tilsvarer 0,1 vol% og 1800 mg/m3 for CO2. Denne gassen er normalt tilstede i atmosfæren i konsentrasjoner mellom 300 –500 ppm. Ta dette i betraktning, er luft og oksygen det samme? Det vi kaller luft, består av...

78 % nitrogen, 21 % oksygen og 1 % argon. Luften inneholder også vanndamp, som utgjør mellom 0,1 % og 4 % av troposfæren. Varm luft inneholder vanligvis mer vanndamp enn kald luft. Luften inneholder også svært små mengder av andre gasser, såkalte sporgasser, som karbonmonoksid og metan.

Og et annet spørsmål, hva er den kjemiske formelen for luft?

Atomsymbolet er O og atomnummeret er 8. Oksygenmolekylet har kjemisk formel O2. I tørr luft utgjør oksygen 21 % av volumet. Det er 3 stabile isotoper av oksygen: 16O (99,756 %), 17O (0,039 %) og 18O (0,205 %).

By Vic Caska

Hvor mye er en hekto smågodt? :: Hvordan måle luftkvalitet inneklima?
Nyttige lenker