Hjem > H > Hva Brukes Sinussetningen Til?

Hva brukes sinussetningen til?

Denne setningen er nyttig når man skal beregne resten av sidene i en trekant der to vinkler og en side er kjent, et kjent problem i triangulering. Den kan også brukes når to sider og en vinkel som ikke ligger mellom dem, er kjent; i noen tilfeller gir formelen to mulige verdier for den mellomliggende vinkelen.

Les mer

Ta dette i betraktning, når bruker vi cosinussetningen?

Denne setningen brukes når vi enten kjenner to sider og vinkelen mellom dem og skal finne den siste siden eller kjenner alle siden eog skal finne en av vinklene. Når bruker man arealsetningen? Arealsetningen: Brukes til å: 1. Finne arealet av vilkårlige trekanter når vi vet to sider og mellom- liggende vinkel. 2. Finne en av sidene eller mellomliggende vinkel når vi vet arealet.

Når skal man bruke sinus og cosinus?

Sinus, cosinus og tangens kan brukes til å beregne vinklene i en rettvinklet trekant. Når man kun kjenner to sider og den rette vinkelen, kan enten sinus, cosinus eller tangens benyttes for å regne ut den vinkelen man har bruk for. Hvordan regne sin? Svar:

  1. Sinus til vinkelen α er lik forholdet mellom den motstående kateten og hypotenusen.
  2. Cosinus til vinkelen α er forholdet mellom den hosliggende kateten og hypotenusen.
  3. Tangens til vinkelen α er forholdet mellom den motstående og den hosliggende kateten.

Dessuten, hvordan regner man ut arealet av en trekant?

Trekanten har altså areal halvparten av grunnlinje ganger høyde: A=gh2. Og et annet spørsmål, hvordan regne ut 30 60 90 trekant? I en 30/60/90-trekant er den korteste kateten halvparten så lang som hypotenusen. I en 45/45/90-trekant er katetene like lange. Kan brukes til å beregne ukjente sider i rettvinklede trekanter. I en rettvinklet trekant er arealet av kvadratet på hypotenusen lik summen av arealene av kvadratene på katetene.

Følgelig, hvordan regne med cosinus?

Cosinus i en rettvinklet trekant

Cosinus til en vinkel er lengden på den hosliggende kateten delt med lengden på hypotenusen (husk: vet man to sidelengder som ikke er hypotenusen og den hosliggende kateten til den vinkelen man skal regne ut, kan den siste sidelengden enkelt regnes ut ved hjelp av Pythagoras).
Hvordan regne ut hypotenusen? Kjenner man lengden til to av tre sider i en rettvinklet trekant kan man regne ut den tredje. Pytagoras' setning: Hypotenus i kvadrat = den ene kateten i kvadrat pluss den andre kateten i kvadrat. Hvis du kaller den ene kateten fora, den andre kateten forb og hypotenus forc: c2=a2+b2 ellerc⋅c=a⋅a+b⋅b.

Hvordan bruke arealsetningen?

sinθ=lengden av motstående katetlengden av hypotenus=hAC. Dermed er AC⋅sinθ=h. I formelen for arealet av en trekant kan vi da sette dette inn for høyden, og vi får det som er kjent som arealsetningen. Gitt en trekant hvor to av sidene og vinkelen mellom dem er kjent, er arealet til trekanten gitt ved 12⋅AB⋅AC⋅sinθ.

By Soinski Favre

Hvordan finne vinkel ved hjelp av sinus? :: Hvorfor bruke Citrix?
Nyttige lenker