Hjem > H > Hva Brukes Pfxp Kabel Til?

Hva brukes PFXP kabel til?

PFXP kabler er for fast installasjon innendørs og utendørs forlagt i rør i bakken. PFXP-kabelen er dobbeltisolert installasjons- og jordkabel (med ekstra beskyttelse) med kobberleder og er velegnet for bruk på kabelbroer eller inntrekking i kanaler og rør.

Les mer

Hvordan legge jordkabel?

Kabelrør med jordkabel skal legges i sand, sandjord, matjord eller annen steinfri masse i ledningssonen, med 5 cm masse under og 15 cm over røret. Om eier/byggherre legger kabelrør er denne ansvarlig for at røret ikke fylles med vann og jord før jordkabel blir lagt. Hvilken kabel til stikkontakt? De mest vanlige ledningene som brukes til stikkontakter og strøm ellers i huset er «PN», «PR» og noen ganger «PFXP».

I forhold til dette, hvor mange kabler i et rør?

Montørhåndboka anbefaler ikke mer enn 5 stk 1,5mm pn kabler i et 16mm rør. Jo, kravet er at kursene skal komme fra samme fordeling og at alle lederene har isolasjon tilsvarende den kursen som har høyest spenning. Deretter, er pr kabel skjermet? Kabelen er skjermet, og både isolasjon og ytre kappe er laget av blyfri PVC. Ledere og jordleder er konstruert i entrådet, glødet kobber.

Kan man legge k-rør i bakken?

Du må ikke finne på å legge vanlige hvite k-rør i bakken. Ja du kan legge i samme rør så lenge svakstrømskabelen enten er dobbelt isolert eller at isolasjonen tåler 230v spenning. Hva kan trekkes i 20mm rør? 3G6 kan trekkes i 20mm k-rør, men hvis man skal ha 3-fas får man 4G6, hvor den fjerde er jordkabelen.

Er PN i rør dobbeltisolert?

(PN i rør er dobbeltisolert fordi det er to lag isolasjon mellom alle faser, og mellom alle faser og jord og omgivelser.) Hvor mange ledere i 20mm rør? Sier montørhåndboka noe om hvor mange 1,5mm² er det greit/akseptert å putte inni et 20mm rør? Mine tabeller slutter på 5 ledere. 6xPN 1,5 går fint i 16mm rør også det. I 20mm er det god plass.

Og et annet spørsmål, kan pfsp graves ned?

PFSP er ikke dobbeltisolert, men kan graves direkte ned. Krever jordfeilbryter i skap. PFXP er dobbeltisolert, krever ikke jordfeilbryter i skap. PFXP 500V må legges i rør, PFXP 1kV kan graves direkte ned.

By McTyre

Hva betyr det å være født i feil kropp? :: Hva er forskjellen på en kabel og en ledning?
Nyttige lenker