Hjem > E > Er Dott I Øret Farlig?

Er dott i øret farlig?

Væske i mellomøret kan også gi dott i øret, men da er det mer vanlig at man opplever et klart hørselstap, ifølge legen. – Følelse av dott i øret er svært vanlig, de fleste vil oppleve dette i perioder og de færreste oppsøker legehjelp, men ser det an over noen tid, forklarer Moxness.

Les mer

Kan ikke utligne trykk i øret?

Har du vedvarende problemer med å utligne trykk i mellomøret? Vanlige plager i forbindelse med dette er endret hørsel, dotter i ørene og trykkfornemmelse. Da kan en ballongdilatasjon av øretrompeten være noe for deg. Inngrepet passer for voksne personer som har vedvarende problemer med å utligne trykk i mellomøret. Hvordan åpne et tett øre? Dersom det har dannet seg mye voks, har det vært vanlig å anbefale at du drypper olje eller vann i øregangen. Legg deg på siden og hell noen dråper inn i øregangen. Bli så liggende på siden i noen minutter. Dette kan føre til at voksen løser seg opp av seg selv, og kommer ut i løpet av de nærmeste timer eller dager.

Deretter, hva skal man gjøre med tette ører?

Rens alltid godt med saltvann

Det første og beste tiltaket mot tett og/eller rennende nese, uavhengig av alder, er å rense nesen godt med saltvann. Saltvann renser og fukter neseslimhinnen, og kan brukes så ofte og så lenge du vil.
Hvordan skylle øret hjemme? Ørevoks kan skylles vekk med vann som holder kroppstemperatur (37°C). Harde voksklumper kan mykes opp med å dryppe litt lunken olje, for eksempel jordnøttolje, i øregangen et par dager før skylling. Ligg litt på siden, eller legg en bomullsdott utenpå øregangen for å hindre at oljen renner ut.

Hvor lang tid tar det å sette inn dren?

Innlegging av dren i øret kan være nødvendig dersom barnet ditt har nedsatt hørsel som følge av væske i mellomøret, og væsken ikke forsvinner av seg selv. Inngrepet gjøres vanligvis i narkose, men tar bare 15 minutter. Barnet skrives vanligvis ut samme dag. Hvordan fungerer dren? Hensikt med vakumdren

Etter et inngrep blir det liggende igjen blod og væske i operasjonsområdet/sårhulen. Det kan gi grobunn for bakterier. Under operasjonen legger vi derfor inn et dren, som fjerner overflødig væske/blod (sårvæske). Drenet blir festet til huden med et sting.

Hvorfor dren i øret?

Barn kan få væske i mellomøret bak trommehinnen etter en akutt ørebetennelse. Væsken er ofte seig og tykk, og fungerer som en lyddemper som gir nedsatt hørsel. Et ventilasjonsrør, mer kjent som dren, gir akutt hjelp mot vedvarende nedsatt hørsel, og forebygger nye betennelser. Derav, kan man dusje med dren? Det er viktig å ta av våte bandasjer på grunn av fare for infeksjon. Har du dren må du vente med å dusje til dagen etter drenet er fjernet. Drenet fjernes etter 1 til 4 dager. Hvis stripsene løsner før det har gått 10 dager kan du eventuelt erstatte de med vanlig papirtape (Scanpor tape).

Ta dette i betraktning, hva er ørebarn?

Barn under ett år og såkalte ørebarn anbefales oftest antibiotika straks. Et ørebarn er et barn med tre eller flere akutte mellomørebetennelser på et halvt år eller minst fire i løpet av ett år. Voksne skal også behandles med antibiotika straks. De fleste leger er nå forsiktige med å skrive ut antibiotika til barn.

By Lyons Kratochwil

Hvordan gi FINN vurdering? :: Hvordan ser et Øredren ut?
Nyttige lenker