Hjem > N > Når Burde Man Bruke Kredittkort?

Når burde man bruke kredittkort?

Mange forbrukerøkonomer anbefaler kredittkort som betalingsmiddel spesielt på reiser, for netthandel, og når du kjøper noe dyrt. Kortet gir deg mye bedre muligheter til å unngå tap ved konkurser, ved feil på varene, ved svindel, og lignende, sammenlignet med kontanter, overførsler og bankkort.

Les mer

Deretter, hvorfor betale med kredittkort?

Å betale med kredittkort når du handler på nett reduserer sjansen for å bli lurt. Kredittkortet gir deg nemlig ekstra vern mot svindel gjennom Finansavtaleloven. Har du kjøpt en vare som viser seg å ha feil eller mangler, så kan vi hjelpe deg å reklamere på kjøpet. Så, hva er poenget med kredittkort? Når du betaler med kredittkort trekkes ikke pengene direkte fra din personlige bankkonto. Du får god tid til å kontrollere alle transaksjonene etterpå, og kan sjekke at det ikke er trukket penger du ikke har godkjent. Dersom du blir utsatt for svindel, eller kortet blir stjålet, tar kredittkortselskapet ansvaret.

Hva er vitsen med kredittkort?

Kredittkort er genialt, men må selvfølgelig brukes med måte! Du sparer penger, samler bonuspoeng og får tilgang til en rekke spennende spesialtilbud. Dersom du betaler i tide og unngår høye årsavgifter, gir kredittkort deg økonomisk frihet og bedre rettigheter: Du blir en mer verdifull kunde for banken! Hva er positivt med kredittkort? Med et kredittkort har du tilgang til ekstra midler, og du trenger ikke å stresse med uventede utgifter. Hvis du for øyeblikket har problemer med å betale en faktura, gir kredittkortet deg muligheten til å utsette betalingen eller å betale en del av fakturaen.

Hvordan bruke kredittkort fornuftig?

Her er syv punkter du bør kjenne til for smart og nyttig bruk av kredittkort:

  1. Kredittkort kan være sikrere enn kontanter.
  2. På reise er kort tryggere.
  3. Husk å følge nøye med på rentedatoer og satser.
  4. Du kan spare penger på forsikringer.
  5. Sjekk om kortet gir deg rabatter eller tilbud.
  6. Du slipper å legge ut med egne penger.
Derav, hva er negativt med kredittkort? Ulemper med kredittkort

De aller fleste kredittkort har en relativt høy rente, som slår inn etter de 45 rentefrie dagene. Rundt 30 prosent er ikke uvanlig. Det er dessuten fort gjort å bruke mer penger enn du egentlig hadde tenkt når du har et kredittkort. Noe som kan bli svært dyrt i lengden.

Tilsvarende, hvorfor ikke bruke kredittkort?

Dyre renter på kredittkort

Et “billig kredittkort” har gjerne effektive renter tett opp mot 20%, mens et dyrt kort kan ha effektive renter på over 40%. Rentene blir spesielt dyre dersom du bruker kortet til å ta ut kontanter i minibanken. Da beregnes renter fra uttaksdato, og du får ingen rentefri periode.
I forhold til dette, hva er fordelen med mastercard? Du har flere rettigheter når du betaler med kredittkortet enn med et vanlig bankkort. Egenandelsforsikring på leiebil, og opptil 20% rabatt på leiebil fra AVIS. Reise- og avbestillingsforsikring når du betaler med kredittkortet. Inntil 45 dager rentefri kreditt, ingen årsavgift og samme PIN-kode som på bankkortet.

Så, er det lurt å ha mastercard?

Hvis du betaler minst 50 % av reisene dine med Mastercard har du blant annet forsikring for avbestilling ved sykdom, skader som oppstår på reisen og tapt bagasje. Siden Mastercard fungerer over hele verden er du i tillegg sikret problemfri betaling nesten overalt.

By Baptiste Jarrells

Hva er forskjellen på bankkort og kredittkort? :: Hva er nord på kartet?
Nyttige lenker