Hjem > H > Hva Menes Med Den Er Brun?

Hva menes med den er brun?

Artikkelstart. Brunt er en gruppe fargenyanser som regnes med blant jordfargene. Fargetonene strekker seg fra varmgult til rødt, og de hører derfor til de varme fargene. Hvis den brune fargekarakteren blir svekket ved tilføring av hvitt, slår den over til pastell, og da kalles den beige.

Les mer

Hva betyr helt gresk?

Det er helt gresk for meg

Allerede i 1599 skrev Shakespeare «it is Greek to me» i stykket Julius Cæsar. Når vi sier at noe er «helt gresk for meg», og med det mener at noe er uforståelig eller vanskelig, bruker vi et uttrykk som har vært i bruk svært lenge – og i flere språk.
Derav, hvorfor heter det å ta en spansk en? – Dette uttrykket stammer fra sjøfolkenes erfaringer fra prostitusjonsmiljøet. «Å ta en spansk» en innebærer å oppnå orgasme ved å gni kjønnsorganet mellom brystene til den prostituerte, noe som var billigere enn vanlig samleie, sier Lomheim.

Tilsvarende, hva blir fargen brun?

Brun er en blandingsfarge og finnes ikke i det naturlige fargespekteret. En kan lage brun maling ved for eksempel å blande rødt og grønt eller gult, rødt og oransje med svart. Hvis en tilsetter hvitt til brunt, kalles pastellfargen som da oppstår, gjerne beige. Hva er komplementærfargen til brun? – Blått er komplementærfargen til brunt, den rene brune som i kaffebønne. Er brunfargen din mer rød velger du en mer grønnblå tone slik som teal, petroleum, sjøgrønn, osv. Jo mer rødt det er i den brune, dess mer grønt i den blå komplementære fargen, forklarer hun.

Hva betyr Klondyke?

Navnet «Klondike» er avledet fra ordet Tr'ondëk, som på Hän-språket betyr «knakkstein-vann». Tidlige gullgravere fant det vanskelig å uttale det innfødte ordet, så «Klondike» ble resultatet. Klimaet i Klonike er svært hardt, svært varmt og tørt i den korte sommeren, og ekstremt kaldt gjennom den lange vinteren. Deretter, hva vil det si å være helt? Helt eller heltinne er en betegnelse på en særdeles beundringsverdig person som har utført en stordåd og som av den grunn har vunnet stor heder og ære, eller som i fare og motgang, fra en svakere posisjon fremviser mot og viljen til selvoppofrelse, det vil si heltemot, for et større gode.

Deretter, når det kommer til stykket?

Lignende uttrykk er gamle i norsk: «når det kommer til stykket», «når det kommer til kamp» o.a. Dette siste viser til virkelig handling på ett eller flere mulige punkt i framtida, slik «da det kom til» viser til noe som inntraff i fortida. Hvorfor heter det å gå fem på? Man begynner med 12 poeng og skal ned til null så fort som mulig. En rekke tabber, unnlatelser og tap underveis i spillet gir fem tilleggspoeng og derav da antagelig uttrykket å gå fem på.

Hva ordet betyr?

Et ord er en sammenstilling av språklyder, fonemer, som kan stå selvstendig, og som har betydning, slik som hund. Et ord kan også bestå av bare et fonem, slik som å, som betyr «elv» i noen dialekter.

By Leif

Hva betyr ta deg en bolle? :: Hvor er delete knappen på en Mac?
Nyttige lenker