Hjem > H > Hva Betyr Symbolene I Hinduismen?

Hva betyr symbolene i hinduismen?

Om (eller Aum; devanagari ॐ, tamil ஓம்) er den helligste stavelsen i hinduismen, og symboliserer den uendelige Brahman og hele universet.

Les mer

Ta dette i betraktning, hva er theravada?

Theravada er en retning innen buddhismen som hevder å ha bevart Buddhas lære uten endringer eller tillegg. Theravada ble utskilt på 200-tallet fvt. i India og ble samtidig etablert på Sri Lanka, der den siden har vært singhalesernes religion. Hva heter reglene for munker og nonner? Disse levereglene for munker og nonner er samlet i en rekke skrifter som kalles for vinaya. Noen få av vinaya-reglene inkluderer å avstå fra all seksuell aktivitet, dans, musikk, behagelige senger, parfyme og en rekke materielle goder.

Man kan også spørre hva betyr dharma på norsk?

Dharma er et sentralt begrep i hinduismen og buddhismen. I buddhismen er dharma Buddhas lære. I hinduismen er begrepet mer mangfoldig. Dharma betyr her det rette, moral, lov eller verdensorden. I forhold til dette, hva er lekfolk hvordan er livsstilen for lekfolk? Artikkelstart. I kristendommen er lekfolk ikke-geistlige personer, det vil si personer som ikke er presteviet, verdslige personer. Begrepet lekfolk brukes også om personer som er ufaglærte innen et fagområde. Derfor kalles meddommere også lekdommere.

Kan lekfolk oppnå nirvana?

Det er mulig for både lekfolk, munker og nonner å oppnå full oppvåkning, dog enkelte grener innenfor buddhismen betviler dette - noe som har medført til at deres meditasjonspraksis og fokus på å utvikle "jhana" (absorpsjonstilstander) i enkelte nyere skoler har mistet mye av det opprinnelige fokuset Buddha gav det. Hva må man gjøre for å oppnå nirvana? For å oppnå nirvana må en buddhist trene seg i visdom, etikk og meditasjon. Meditasjonsdelen av den åttedelte veien er rett anstrengelse, rett oppmerksomhet og rett konsentrasjon.

Hvem er de viktigste gudene i hinduismen?

Brahma, Vishnu og Shiva

I hinduismen finnes det mange forskjellige guder. De tre viktigste gudene er Brahma, som skapte verden, Vishnu, som opprettholder verden, og Shiva, som ødelegger den. Dette viser tre sider ved livet for en hindu. Verden skapes, opprettholdes og ødelegges, og så skapes den igjen.
Hva er en kaste i hinduismen? Kaste (fra latin castus, «ren», gjennom portugisisk casta, «ublandet rase») er et begrep som særlig viser til de adskilte samfunnsgruppene i det indiske samfunnet. Det kan også vise til fastlåste klasser med ulik status i et samfunn.

Hvilken plass har kvinnene i hinduismen?

En gift kvinne deler sin dharma med sin mann. Kvinne, særlig som mor har stor makt, og ingen er mer ærverdig enn ens mor, sier Manusmrititekstene. Samtidig er kvinner en viktig del av hinduismen, og det er mange ritualer i hinduismen som kun kan utføres av kvinner.

By Zug

Hva symboliserer lærens hjul? :: Hvordan er kvinnesynet i buddhismen?
Nyttige lenker