Hjem > H > Hva Er Et Godt Innemiljø?

Hva er et godt innemiljø?

Et godt inneklima er spesielt viktig for alle som sliter med astma, allergi eller overfølsomhet». Inneklimaet handler altså om alle forhold rundt oss når vi befinner oss inne, blant annet temperatur, luftfuktighet, trekk, gass, støv, pollen, stekeos, lukt, lys, lyd, gulv og ergonomi.

Les mer

Følgelig, kan man teste muggsopp?

Mycotape DNA er en test for å påvise muggsopp i inneklima. Prøvetakingen kan du enkelt utføre selv ved å ta prøve på en støvete overflate. Etter analyse i vårt laboratorium kan vi ut fra mengder og typer muggsopp i støvet si om det er sannsynlig med fuktskader og muggsoppvekst i nærheten av prøvestedet. Så, hvordan finne ut om han har sopp i huset? Slik ser du etter sopp og råte

Sjekk nedre del av kledningen og langs vinduer og dørkarmer for tegn på råte. Er kledningen mørk eller har fått grønne flekker, kan det være et tegn på et påbegynt soppangrep.

Du kan også spørre hvordan sjekke ventilasjon?

Dette er tegnene på dårlig ventilasjon

Bruk nesen og kjenn om du merker kjellerlukt. Se etter misfarging, og da spesielt på veggene, men også i taket under baderom. Sjekk ekstra nøye der du ikke ser. Det gjelder bak og under senger, sofaer, bilder og skap – spesielt mot baderomsvegger og yttervegger.
Hva er farlig CO2 nivå? For mye CO2 i innelufta kan føre til slapphet og konsentrasjonsvansker. Derfor har mange arbeidsplasser montert CO2-målere og valgt å la ventilasjonsanlegget styres i høy grad av CO2-nivået, som helst ikke skal overstige 1000 ppm (parts per million), som er normen til Arbeidstilsynet.

Hva er grensa for maksimalt CO2 nivå i klasserommet?

Nivået av CO2 måles med ppm (deler per million) og skal i Norge ikke overstige 1000 ppm. Den grenseverdien er det Folkehelseinstituttet som har satt. Hvor mye er 1000 ppm? Konsentrasjonen angis vanligvis som ppm (”parts pr million”), mg/m3 luft eller volumprosent (vol%). Et tusen (1000) ppm tilsvarer 0,1 vol% og 1800 mg/m3 for CO2. Denne gassen er normalt tilstede i atmosfæren i konsentrasjoner mellom 300 –500 ppm.

Hva er tørr inneluft?

"Tørr luft" er en følelse som vanligvis skyldes luftforurensninger og særlig svevestøv med kjemisk last. Ideell luftfuktighet inne er mellom 20% og 40% relativ luftfuktighet og iallfall ikke over 50%. Når det er høyere luftfuktighet ute, blir det tilsvarende høy luftfuktighet inne. Tilsvarende, hvordan få tørrere luft? Om vinteren kan det selvsagt være vanskelig å tørke klær ute, men da er det bedre å bruke en kondenstørketrommel enn å la dem henge inne.

  1. En tøyvask avgir gjerne to til tre liter vann på noen få timer.
  2. Du puster ut opptil en halv liter vann mens du sover.
  3. Sette i gang viften en stund før du lager mat.

Hvordan få overtrykk i huset?

Alle vinduer, dører, ventiler og andre åpninger lukkes så godt som mulig. Mekaniske avtrekk teipes eller stenges med spjeld. Ved hjelp av en kalibrert vifte skapes det et undertrykk eller overtrykk på 50 Pa. Deretter måles det hvor mange m3 luft som må suges inn eller blåses ut for å oppnå et trykk på 50 Pa.

By Domenic

Hva betyr Prosenttegnet? :: Hvordan få bedre luft på soverommet?
Nyttige lenker