Hjem > H > Hva Er Godkjent Yrkessykdom?

Hva er godkjent yrkessykdom?

Typiske yrkessykdommer er astma, kronisk obstruktiv lungesykdom (KOLS), kontakteksem, lungekreft, hørselsskader og løsemiddelskader. En sykdom kan godkjennes som yrkessykdom av NAV dersom den kommer av skadelig påvirkning fra arbeidsmiljøet, og du har vært yrkesskadedekket i den perioden påvirkningen har funnet sted.

Les mer

Hvordan søke erstatning for yrkesskade?

Søknad om yrkesskadeerstatning fra NAV

Det første du må gjøre er å sende melding om yrkesskade til NAV. Skjemaet som må fylles ut er tilgjengelig på NAV sine nettsider. Når dette er gjort, vil NAV vurdere om skaden skal godkjennes som yrkesskade eller ikke.
Er det egenandel på Parkeringsskade? Egenandel ved parkeringsskade

Uansett hvem som har skyld i skaden må du betale egenandel dersom du bruker forsikringen. Standard egenandel er 6.000 kroner, men du kan ha valgt en annen egenandel da du kjøpte forsikringen.

Folk spør også er det egenandel på ansvarsforsikring?

Ved bruk av ansvarsforsikring er det ingen egenandel på skade. Følgelig, har man krav på leiebil når man blir påkjørt? Det følger av skadeserstatningsloven § 5-1 nr. 2 at skadelidte i rimelig utstrekning og etter evne plikter å begrense skaden. Dette innebærer at leiebil-utgifter bare kan kreves erstattet når de står i et rimelig forhold til de ulemper mangelen på bil i reparasjonsperioden medfører.

Og et annet spørsmål, hvor mye koster en takst?

Prisen for en verditakst av et hus vil variere ut i fra hvor stort det er. Vanligvis ligger prisen på mellom 4.500 – 9.500 kroner. Boligsalgsrapport er en mer omfattende rapport enn verditaksten. Denne er basert på en detaljert sjekkliste med særlig vekt på relevante forhold ved eierskifte og ved salg av bolig. Man kan også spørre hvordan fungerer skademelding? Skademeldingen skal ikke fordele skyld, men gi forsikringsselskapene grunnlag for å kunne ta stilling til skyldspørsmålet. Hvis motparten ikke vil signere, må du passe på å notere navn, adresse, bilens registreringsnummer og en erkjennelse av at uhellet har funnet sted.

Hva regulerer bilansvarsloven?

Bilansvarsloven, eller "lov om ansvar for skade som motorvogn gjer" som er lovens fulle navn, ble vedtatt 3. februar 1961 og gjaldt fra 1. juni samme år. Loven regulerer den skadelidtes erstatningsrettslige stilling når skaden er voldt av en motorvogn, og om ansvaret for trafikkforsikringsselskapet. Følgelig, hvem ringer man til når man finner et dødt dyr? Melde fra om døde dyr

Mens du bør ta kontakt med politi eller veterinær dersom du finner et dødt husdyr, for eksempel katt, hund eller kanin.

Tilsvarende, hvem ringer man ved skadet dyr?

Husdyr - sjuke eller skadde

Husdyr som er sjuke eller skadde hjelper du som regel best ved å ringe eieren. Dersom eieren er ukjent eller ikke mulig å få tak i, ringer du politiet på telefon 02800. Dersom det er en katt eller et annet lite dyr, kan du i stedet for å ringe politiet frakte dyr til en veterinær.

By Evars

Skal brød stekes på varmluft eller over og undervarme? :: Hvem skal sende inn skademelding?
Nyttige lenker