Hjem > N > Når Kan Jeg Så Blomkarse Inne?

Når kan jeg så blomkarse inne?

Hvordan dyrke blomkarse. Når planter man blomkarse? Dersom du skal direkteså blomkarsen ute i hagen må du vente til faren for frost er over, du kan direkteså i perioden mai-august. Dersom du velger å forkultivere blomkarse innendørs kan du tyvstarte litt på sesongen og dette kan gjøres i peroden april-juli.

Les mer

Og et annet spørsmål, når kan man så blomsterfrø ute?

Tenk på å så frøene ganske tett og flytt på blomstene etter hvert slik at det blir større avstand. Vann i raden før du sår frøene. Direkteså solsikke i mai eller begynnelsen av juni for et vakkert bed. Hvordan plante blomkarse frø? Så fra frø

Sås direkte ute på vokseplassen når det er varmt nok ute. Så enkelt som å bare strø litt frø utover jordoverflaten og dekke med 1 cm jord. Frøene spirer når de har gode nok temperaturer. Helt ærlig så gjør jeg egentlig ingenting mer med plantene da de bare spirer og vokser fint selv.

Også, hvordan lykkes med blomkarse?

Liker sol, men er nøysom. Blomkarsen trives best i sol eller halvskygge, og jorden bør være veldrenert, men ikke for næringsrik. Litt sliten jord er derfor ingen hindring, og planten er lett å få til. Hvordan plante erteblomst i krukke? I en krukke man du gjerne sette ned 3-4 pinner som bindes sammen i toppen. Frøene vi får kjøpt er tørre og bør legges et døgn i vann og kan gjerne fordriver i potte. Lys og ikke for varmt er nøkkel til å lykkes. En vanlig vinduskarm blir gjerne for varm i forhold til lysmengden.

Når ta frø av blomkarse?

Plukk inn frøene før frosten kommer. Frosten vil nemlig skade frøene, og de vil miste spireevnen. Frøene til blomkarsen henger i klaser nedover kassen, og er store. Man kan også spørre når sår man sommerblomster? De fleste sommerblomster kan sås relativt raskt etter at jorda har tint. Da vil du få blomstring fra midtsommer til høst. Les likevel nøye på pakken med frø før du setter i gang – og legg spesielt merke til anbefalt tidspunkt for såing. Noen planter trenger høyere jordvarme enn andre.

Kan man så frø i juni?

Men heldigvis finnes det mange sorter, både blomster og grønnsaker, som kan sås direkte ut i hagen i mai-juni. Ringblomster, kornblomster og blomkarse er tre eksempler på sommerblomster som er godt tilpasset det norske klimaet. Hvor dypt så frø? Lag et passe stort hull i jorden i den nye potten, og sett planten forsiktig ned. Trykk forsiktig jorden rundt planten. Planten skal settes like dypt som den har stått før.

Følgelig, når høste blomkarsefrø?

Noen av de enkleste blomstene å sanke frø fra er ringblomst og blomkarse. Ringblomstene fordi frøene blir så tydelige når kronbladene faller, og blomkarsen fordi frøene er såpass store og lette å se. Frøene fra ringblomsten blir lett synlige når kronbladene faller av. Vent til frøene er brune før du sanker dem.

By Sarchet Wittkopp

Hvordan så i torvbriketter? :: Hva er Cyber?
Nyttige lenker