Hjem > N > Når Bør Man Så Blomsterfrø?

Når bør man så blomsterfrø?

Når bør du starte? Du kan så frø når som helst i løpet av året, men hvis du vil ha grønnsaker til sommeren er det best å så i januar eller februar.

Les mer

Kan man så frø i juni?

Men heldigvis finnes det mange sorter, både blomster og grønnsaker, som kan sås direkte ut i hagen i mai-juni. Ringblomster, kornblomster og blomkarse er tre eksempler på sommerblomster som er godt tilpasset det norske klimaet. Hvor dypt så frø? Lag et passe stort hull i jorden i den nye potten, og sett planten forsiktig ned. Trykk forsiktig jorden rundt planten. Planten skal settes like dypt som den har stått før.

Folk spør også når skal stemor sås?

Det er også en del sommerblomster, som stemor, kjempeverbena og blodbeger som trenger lang utviklingstid, og som derfor må sås innendørs om vinteren. Hvordan få frø til å spire? Frøene må holdes fuktige helt til de spirer.

Vi pleier å så i små potter som vi setter på badet i en plastkasse med lokk. Når spirene kommer opp etter noen dager – det varierer etter sort – blir de med en gang flyttet inn til planterommet. Ved hvilken temperatur de ulike frø-sortene spirer er veldig forskjellig.

Hvordan så solsikkefrø?

Så solsikke

Solsikker kan sås direkte ute i mai, men det er ofte praktisk å forkultivere dem i litt såjord innendørs en måneds tid før du skal plante dem ut (noe du ikke bør gjøre før etter at faren for frost er over).
Hva kan man så i juni? Denne tiden er veldig fin for oss hobbydyrkere. I juni måned skal vi plante ut grønnsakene som er sådd innendørs. Her i min hage skal brokkoli, blomkål, savoy, tomater, rødbeter, løk, bønner, erter, salat, solsikker, gresskar, squash og mye mer ut av huset på denne tiden!

Hva kan sås i juli?

Juli

Utendørs i forkultur

  • Sukkererter (tidlig juli, og tidlig sort.
  • New Zealandsk spinat.
  • Rødbeter.
  • Mangold.
  • Salat.
  • Pipløk.
  • Brokkoli (tidlig juli)
  • Grønnkål (tidlig juli)
Angående dette, kan man så frø i august? Frø som skal sås tidlig på høsten

Enkelte frø bør du så tidlig på høsten, allerede i august og september. Disse skal nemlig rekke å gro til en liten plante før frosten kommer.

Hva er lettest å så?

Bladgrønnsaker. Salat er nevnt, spinat, ruccola og andre planter som dyrkes for bladenes del er lett å lykkes med selv om du er nybegynner i hage-faget. Det er kanskje aller lettest å lykkes med å dyrke i krukker. Start gjerne med plukksalat, den kan høstes 4-6 uker etter såing.

By Lyell

Skal frø legges i vann før såing? :: Hvordan så i torvbriketter?
Nyttige lenker