Hjem > H > Hvem Skal Melde Flytting?

Hvem skal melde flytting?

Den tydelige hovedregelen i lovverket er at du skal være folkeregistrert der du faktisk bor. Når du flytter, skal du melde ifra innen åtte dager. Det er unntaksregler for pendlere og studenter.

Les mer

Folk spør også hvordan få folkeregistrert adresse?

Registrering ved flytting

Folkeregisteret er en del av skattekontoret. Når du flytter til Norge skal du møte opp på skattekontoret med gyldig legitimasjon og levere flyttemelding.
Hvor lang tid tar det å bli folkeregistrert? Normalt så tar det fra 4 dager og oppover, alt etter mengden flyttemeldinger. Hvor ofte Statens Lånekasse oppdaterer adressene fra folkeregisteret bør du spørre lånekassen om.

Hvordan bevise adresse?

Du kan verifisere din adresse ved å laste opp en av følgende dokumenter:

  1. Offisielt brev fra din bank (korrespondanse, bankutskrift, kredittkortregninger, osv).
  2. Offisielt brev fra kommune, fylkeskommune eller stat.
  3. Regning tilknyttet husholdningen - Dette kan være regning på strøm, kloakk, bredbånd, eller fasttelefon.
Hvorfor koster det å melde flytting? Adresseendring er helt gratis. Posten sørger for å ettersende posten til den nye adressen din i to måneder uten at det koster noe. Trenger du ettersending i en lengre periode, kan du betale litt ekstra for det når du bestiller. Ved innlogging på adressesiden må vi først sjekke at du er riktig person.

Hva innebærer det å melde flytting?

En adresseendring er en melding eller beskjed om at du har flyttet eller endret adresse. Når du melder adresseendring på Flytteportalen sier du ifra til de selskapene og organisasjonene som du selv velger. På den måten kan de som har deg som kunde eller medlem oppdatere adresseinformasjonen om deg. Kan man ha CO adresse? Du kan legge til eller endre postadresse og c/o hvis du ønsker at posten fra det offentlige skal sendes til en annen adresse enn til den folkeregistrerte adressen din. Dette gjelder også om du bor i utlandet. Du kan ikke ringe oss for å endre postadresse.

Dessuten, kan man ha adresse i en postboks?

Dersom leietaker ønsker all post levert til postboksen, også den som er adressert til bolig-/besøksadresse, må det meldes adresseendring fra bolig-/ besøksadresse til postboksadressen. Adresseendring meldes på posten.no. Hvordan søke om Samordningsnummer? Fremover kan folk selv ansøge om det direkte hos Skatteverket. Hytteeiere kan fra 18. juni søke om samordningsnummer som vil gjelde i fem år av gangen. Samordningsnummeret må ikke forveksles med personnummer og gir ingen rettigheter i seg selv, men gjør det altså enklere å inngå avtaler.

Kan norsk statsborger bo i utlandet?

Dersom du er norsk statsborger så beholder du ditt norske statsborgerskap selv om du flytter til utlandet og ikke lenger er folkeregistrert bosatt i Norge.

By Powers Leupold

Når plantes bærbusker? :: Når må man melde flytting fra Norge?
Nyttige lenker