Hjem > N > Når Er Multe Moden?

Når er multe moden?

Multene modnes i Nord-Norge i midten av juli til slutten av august. Multene er store og velsmakende. Først røde og omsluttet av begerbladene men som modne har de en vakker gul-oransje farge i flere nyanser. Brukes mest til syltetøy eller multekrem men kan også benyttes til likør.

Les mer

Dessuten, hvordan finne molter?

Multer finnes i fjellstrøk over hele Norge, Sverige og Finnland men er i enorme mengder enkelte steder: Har du funnet en skikkelig bra moltemyr en gang kommer du aldri til å glemme det. De største sjansene for å finne ei slik myr i Norge er nok fra Finnmark og sørover til Lierne og Trøndelag. Når er det best å plukke multer? Bærsesongen. Bærplukkingen starter på sensommeren og varer utover høsten. På denne tiden av året bugner det av blåbær, tyttebær, multer og markjordbær. Sistnevnte kan du ofte plukke allerede i slutten av juni.

Ta dette i betraktning, hvor er det multer i telemark?

For molte-elskerne

her finn du dei: Myrområdene i Rauland og Øyfjell inneheld bøttevis av smaksrike, saftige og gylne multer klar for plukking frå byrjinga av august.
Kan man plukke multekart? Lov om forbud mot plukking av moltekart fra 1970 forbød plukking av moltekart på grunn av skadene dette påførte planten. Dette ødela høsten de påfølgende år. Kartplukkingsloven ble opphevet i 2003 i forbindelse med en opprydding av lite brukte lover og enkeltbestemmelser.

I forhold til dette, hva er multe på engelsk?

1. På engelsk kalles bærene «cloudberry» rett og slett fordi de ligner en sky. 2. Multer brukes mest i nordisk mat, og vokser kun i kalde klima. Er det lov å plukke umodne multer? Det er forbudt å plukke molter før bærene er modne. Molter er modne når bæret kan plukkes uten at hamsen følger med. § 2. Den som overtreder eller medvirker til overtredelse av bestemmelser i denne lov straffes med bøter.

Hvordan fryse ned multer?

Bæra knuses litt og røres med sukker før det fylles i passende beger og fryses. Ikke bruk store enkelt porsjoner. Holder seg dårligere tint enn vanlig syltetøy. Frysetøy blir gjerne litt tynt. Hvordan oppbevare nyplukkede multer? Fordi multene inneholder det konserverende stoffet benzosyre holder de ganske lenge i kjøleskapet. Det er likevel anbefalt å fryse dem slik at du unngår at bærene begynner å gjære før du får spist dem.

Derav, hva er tindvedbær?

Rent ernæringsmessig er tindvedbær en juvel, så den er i Europa og Kina mest benyttet som medisinplante. Rik på vitamin C, er den et godt tilskudd for å bekjempe infeksjoner, oljen skal virke beskyttende for huden mot både vær og vind. I tillegg er saften slimløsende.

By Sarena

Hvor plukker man multer? :: Når stenger butikkene i julen?
Nyttige lenker