Hjem > N > Når Har Man Krav På 35 5 Timers Uke?

Når har man krav på 35 5 timers uke?

Ansatte med arbeid minst hver 3. søndag kommer inn under bestemmelsen om 35,5 t/u.

Les mer

Deretter, hva er en fulltidsstilling?

En full stilling tilsvarer normalt 37,5 timer i uken. Skiftarbeidere og andre kan ha et annet timeantall for full stilling. Hva betyr 100% stilling? For noen er 100 prosent stilling det samme som 40 timer per uke, for andre 37,5, for andre igjen 35,5, så her er variasjonene store - spør din arbeidsgiver om du er usikker.

Dessuten, hvor mange timer er 90 prosent stilling i måneden?

Lars er ansatt i 90% stilling. En full stilling tilsvarer 37,5 timer per uke. Det skal da rapporteres (37,5*0,9) = 33,8 timer per uke. Angående dette, er det lov å jobbe 3 timer? Loven har ingen minimumslengde på en arbeidsdag.

Men en tariffavtale eller individuell avtale kan ha regler for dette. Noen har en avtale som gir dem rett til i alle fall x antall timer lønn for veldig korte vakter. Så her er det viktig å sjekke hva din arbeidsavtale sier om dette.

I forhold til dette, når ble 8 timers arbeidsdag innført i norge?

Arbeidsgiverne og statsmakten aksepterte ofte kravet om åttetimersdag som en innrømmelse, for å bremse de sterke revolusjonære strømninger etter den russiske revolusjon 1917. Dette hensyn spilte inn i Norge, hvor åttetimersdag ble gjennomført 1919 og samme år ført inn i loven om arbeidervern. I forhold til dette, hvor mange timer i måneden er 100%? 100% er 162.5 timer i mnd.

Angående dette, hvor mange timer er et årsverk 35 5?

Som et eksempel kan du være ansatt i en bedrift, der tariffestet arbeidsuke er 35,5 timer. I tillegg har du avtalefestet 5 uker ferie. Et årsverk blir da 35 timer x 47 uker, noe som utgjør 1645 timer. Hvor mange timer er en 60% stilling? Er du lærer i fast gradert stilling: Jobber du for eksempel 60 prosent, så skal du føre opp antall timer dette tilsvarer på meldekortet. 60 prosent blir tilsvarende 22,5 timer på meldekortet.

Hvor lang er en arbeidsdag i Danmark?

Fleksibel arbeidstid

Tanken er nemlig at de ansatte fortsatt skal jobbe 37 timer i uka, hvor to timer skal være «kompetanseutvikling». Samtidig innebærer avtalen at de må jobbe en halvtime lenger tre dager i uka, og at den siste arbeidsdagen er på 10 timer.

By Galloway Harman/schwarzdorn

Hvorfor trenger man bergenstest? :: Hvor kan man jobbe i arbeidsuka?
Nyttige lenker