Hjem > H > Hva Kan Man Gjøre Med Spoofing?

Hva kan man gjøre med spoofing?

Spoofing er en teknikk som gjør at svindlere kan utgi seg for å kontakte deg fra et norsk nummer eller trygg IP-adresse. For å utføre spoofing på telefon bruker svindlerne en programvare som maskerer det originale nummeret de ringer fra.

Les mer

Og et annet spørsmål, kan andre ringe fra mitt nummer?

– Hvis du ringer opp igjen et nummer, og de i den andre enden blånekter for å ha ringt deg, kan det bety at nummeret deres har blitt brukt til spoofing. Da bør du si i fra, og be dem kontakte sin leverandør, sier Busch. Kan du sende meg telefonnummeret ditt? Du får plutselig opp en melding fra en av dine venner som der de spør om telefonnummeret ditt. De har kanskje også nettopp lagt deg til som venn “igjen” på facebook. De forteller deretter at de skal sende deg en melding angående en konkurranse og du må svare med koden du får. DETTE MÅ DU IKKE GJØRE!

Hvordan unngå å bli svindlet?

Slik unngår eller avdekker du denne typen svindel:

  1. Gi aldri fra deg sensitiv informasjon via e-post eller telefon.
  2. Opprett SMS-varsel for kortbetalinger over en viss størrelse (koster 1 krone pr.
  3. Sjekk transaksjonsoversikten/kontoutskriften i blant for å få oppdaget eventuell ukjente belastninger tidligst mulig.
Tilsvarende, kan man anmelde på nett? Vedlegg kan ikke leveres digitalt

Hva som har skjedd, alder og statsborgerskap har betydning for hvordan du kan levere en anmeldelse. Noe kan anmeldes på nett, i andre tilfeller må du møte hos politiet.

Hvorfor blir jeg oppringt fra utlandet?

Noen av våre kunder opplever med jevne mellomrom å bli oppringt av et ukjent utenlandsk nummer der det gjerne legges på etter kun få ring. Denne formen for svindel kalles wangiri, som betyr «ett ring og kutt» på japansk. Svindlerne oppretter høykostnummerserier i utlandet og tjener gode penger på å bli ringt tilbake. Skal man svare skjult nummer? Blir du oppringt av et skjult eller ukjent nummer er det ikke noe farlig å svare på samtalen. – Det er mange som tror at de kan takseres med høye priser hvis de svarer på feil anrop. Det er en myte. Det koster deg aldri noe å motta anrop uansett hvor det er fra, forteller Lunde.

Ta dette i betraktning, hvordan unngå telefonterror?

Hvis du oppdager at noen har misbrukt nummeret ditt, ta kontakt med kundeservice hos din leverandør så kan de ofte hjelpe deg. De fleste smarttelefonene kan sperre anrop fra plagsomme numre. Det finnes gratisapper som tilbyr å sperre anrop fra nummer som er registrert som spam. Hvordan får man ukjent nummer? Dette går an å gjøre med en liten kode foran nummeret man skal ringe til. Denne koden er #31# foran mobil nummeret du skal ringe. Eks. på hva man skal skrive hvis man skal ringe med ukjent nummer til 99999999 er #31#99999999.

Hva skjer når man blokkerer et telefonnummer?

Hvis du ikke vil bli oppringt fra et bestemt telefonnummer, kan du blokkere det. Da avviser telefonen din automatisk alle anrop fra det nummeret.

By Goodill Nopper

Hva gjør språklige virkemidler med en tekst? :: Hvordan få tomme tegn?
Nyttige lenker