Hjem > H > Hva Betyr Klar På Trøndersk?

Hva betyr klar på trøndersk?

Har du problemer med å venne deg til at «klar» betyr sliten, eller at «sjø» ikke har noe som helst med havet å gjøre? Ta vårt kurs i ækt trøndersk.

Les mer

Hva er typisk for trøndere?

Trøndersk har jamvektsystemet, som dei austnorske måla. Dialektane i Trøndelag skil seg likevel frå dei austnorske ved at dei norrøne langstavingsorda har apokope og ikkje e-ending. Typeeksempel frå trøndersk er såleis å vårra, å kåmmå, men å bit, å kast. Folk spør også hva betyr kakskiv på trondheim? Skilt i glasdisken i Seven–eleven ved krysset mellom Munkegata og Dronningens gate i Trondheim: «Kakskiv» ('brødskive').

I forhold til dette, hva betyr lænt på trøndersk?

«Det va så lænt at æ hoillt på å pess mæ ut» betyr at personen det her er snakk om hadde en opplevelse som var så morsom at det var vanskelig å opprettholde kontrollen på urinblæren. Hva betyr Ånnas? Ånnas betyr idiot. - Fela. - Du feler når det er mørkt på kvelden.

Man kan også spørre hvor er det palatalisering?

Palatalisering (også kalt muljering) er en modifisering av uttalen av en konsonant som skjer ved at tungen presses mot den harde gommen (se artikulasjonssted). Palatalisering er vanlig i norske dialekter nord for Sognefjorden og Mjøsa, men finnes også i mange andre språk, f. eks. italiensk og russisk. Angående dette, hva er forskjellen på trøndersk og nordnorsk? Et grunnleggende skille innenfor det norske dialektområdet er forskjellen mellom østnorsk/trøndersk og vestnorsk/nordnorsk. Dette skillet faller i Sør-Norge sammen med det geografiske skillet Langfjella setter. Hovedkriteriet for forskjellen gir jamvektsloven.

Hva heter de 5 største byene i Trøndelag?

De største tettstedene i fylket er Trondheim (191 771) innbyggere), Stjørdalshalsen (13 394), Steinkjer (12 932), Levanger (10 310), Namsos (8 358), Verdalsøra (8 451) og Orkanger (8 674). Hva betyr jillt? – 1)glad, stolt 2) god, fin : jille vara: gode saker, godt slag.

Følgelig, hva betyr må itj fårrå nålles?

Må itj fårrå nålles - mest brukt i nord-trøndelag. Betyr at du må ta det med ro og ikke gjøre noe uoverveid.

By Garrik Sibilio

Hva betyr ordet Jøger? :: Hvordan få Windows 10 ut av sikkerhetsmodus?
Nyttige lenker