Hjem > N > Når Ble Slottsfjellet Bygget?

Når ble Slottsfjellet bygget?

Slottsfjellet-Tønsberg. Slottsfjelltårnet på Slottsfjellet er Tønsbergs mest iøynefallende landemerke. Tårnet sto ferdig i 1888 i forbindelse med byens 1000-årsjubileum. Tårnet er 17 meter høyt og har en fantastisk utsikt fra toppen.

Les mer

Hvorfor er Tønsberg Norges eldste by?

Tønsberg er en av Norges eldste byer. Snorre nevner byen i Harald Hårfagres saga før slaget ved Hafrsfjord, som historikere tradisjonelt har tidfestet til år 872. Denne tidfestingen bygger igjen på Are Frodes Íslendingabók. På dette grunnlaget feiret Tønsberg tusenårsjubileum i 1871 og 1100-årsjubileum i 1971. Så, hvem bodde på slottsfjellet? I flere perioder under middelalderen var borgen på Slottsfjellet sentrum for kongemakt og landets administrasjon. Midt under den dramatiske borgerkrigstiden på 1100–1200-tallet ble borgen beleiret av kong Sverre og birkebeinerne.

Har Tønsberg vært hovedstad?

Tønsberg var Vestfolds fylkeshovedstad frem til fylket ble avviklet 1. januar 2020. Følgelig, hvorfor er slottsfjellet grønt? oktober til 11. oktober vil det nå bli grønn belysning rundt tårnet på Slottsfjellet, melder Tønsberg kommune på sin Facebook-side. Belysnings-skifte foretas i forbindelse med kommunens markering av Verdensdagen for psykisk helse. Årets budskap er «vær raus», representert av fargen grønn.

Hvor ligger Slottsfjellet?

Slottsfjellet er et fjellplatå i Tønsberg kommune. Fjellet ligger inntil bysenteret, med en høyde på 63 meter over havet. Ruinene av Tunsberghus, som opprinnelig ble oppført av Håkon Håkonsson ligger her. På Slottsfjellet finnes også rester av Mikaelskirken fra cirka 1150 og Magnus Lagabøtes kastell fra 1276. Hva er Norges eldste by? Mye tyder på at Trondheim er landets eldste eksisterende by. Arkeologiske funn viser at det har vært annen bebyggelse enn gårdsbruk ved Nidelvas munning før den tid, trolig sjøbuer for handelsvirksomhet.

Og et annet spørsmål, hva er verdens eldste by?

Damaskus har eldgammel historie, er verdens eldste hovedstad og en av verdens eldste byer. Det er dokumentert dyrking av korn i området omkring 8000 før vår tidsregning, altså i perioden med varmt klima som fulgte etter yngre dryas. Kontinuerlig bosetting kan trolig føres tilbake fra 6000 før vår tidsregning til i dag. Ta dette i betraktning, hva er den minste byen i norge? Kolvereid er ett av to likestilte administrasjonssentra i Nærøysund kommune, det andre er Rørvik. Kolvereid ligger på eidet mellom fjordene Sørsalten og Innerfolda i Ytre Namdal. Nærøy kommune vedtok bystatus for Kolvereid fra 2002, og den har i dag (2020) status som Norges minste by.

Du kan også spørre hvem grunnla tønsberg?

Byen vokser fram

Snorre Sturlason forteller at Harald Hårfagre var i Tønsberg, «der det var kjøpstad», før slaget i Hafrsfjord. Rudolf Keyser daterte slaget til 872, og på dette grunnlaget hevder Tønsberg kommune at byen er grunnlagt i 871. Det fins imidlertid ingen arkeologiske bevis som understøtter dette.

By Gerdy

Når omringer Kong Sverre baglere på Slottsfjellet i Tønsberg? :: Hva er Trondheim mest kjent for?
Nyttige lenker