Hjem > K > Kan Man Bli Svindlet Via Vipps?

Kan man bli svindlet via Vipps?

På nettsidene opplyser Vipps at svindlere forsøker å lure fra deg innloggingsdetaljer som PIN, BankID-passord og koder eller kortinformasjon ved å sende ut SMS og e-post. - Du skal aldri klikke på lenker der du blir bedt om å gi fra deg kortinformasjon og bekrefte med BankID, skriver de videre.

Les mer

Deretter, kan man trekke tilbake overføring?

– Betalingen kan ikke trekkes tilbake

En bekreftet overføring er altså ikke mulig å reversere. Dermed kan mottaker være trygg på at pengene er på vei.
Hvordan stoppe fast betaling i Vipps? Dersom man skal avslutte en fast betaling trykker man på den avtalen man ønsker å avslutte. Når det er gjort kommer man hit: Her er det flere valg. Man kan endre hvilke konto/bankkort som skal belastes eller huke av slik at man varsles ved betaling.

Ta dette i betraktning, kan man beholde feilsendte penger?

Banken skal treffe rimelige tiltak

– Hvis uhellet er ute og pengene blir overført til feil kontonummer, skal banken «treffe rimelige tiltak» for å få beløpet tilbakeført. Banken kan imidlertid ikke trekke beløpet fra mottakers konto, enten dette er konto i vår bank eller annen bank, uten mottakers samtykke, sier hun.
Hva koster det å vippse 15000? Det koster ingenting å vippse penger til venner på beløp opptil 5 000 kroner. Skal du vippse mer enn 5 000 kroner, koster det 1 % av beløpet. Vippsing til lag, foreninger og bedrifter er gratis uansett beløp.

Når noen vippset feil?

Du har kanskje allerede forsøkt det, men å be personen om å vippse tilbake vil være det første du må gjøre dersom du har vippset feil. Vipps kan bare hjelpe deg dersom feilen har oppstått på grunn av problemer i deres systemer. Også, kan man kansellere bankoverføring? Alle betalinger som ligger til forfall finner du i nettbanken under Dagligbank og lån og Betalingsoversikt. Du kan stoppe og endre en betaling i betalingsoversikten ved å reaktivere eller endre detaljer på en betaling. Klikk på tannhjulet til høyre for betalingen for å gjøre endringer.

Hvordan stoppe en reservert transaksjon?

I utgangspunktet er det ikke noe du kan gjøre for å få fortgang i prosessen hvis det er en reservert transaksjon. Du må rett og slett bare vente på at banken godkjenner overføringen, så forsvinner reservasjonen og blir om til en vanlig overføring etter hvert. Man kan også spørre har fått penger på konto som ikke er mine? Men dersom du skulle oppdage at du har fått inn penger som ikke er dine, uansett størrelse, bør du melde fra. - Det er god skikk å gi beskjed til banken, slik at du kan bidra til å oppklare saken, sier advokat Marit Strand i Bankklagenemnda.

Hva vil det si at betaling er lagt til forfall?

Forfall, forfallsdag eller forfallstid, er det tidspunktet en fordring først kan kreves oppfylt. Forfallsdagen kan være uttrykkelig fastsatt av partene selv, eller den kan utledes av avtalen. I enkelte tilfeller har også loven selv bestemmelser om forfallsdag.

By Also Motamed

Kan man bruke Google Chromecast uten wifi? :: Hvilken smartklokke bør jeg kjøpe?
Nyttige lenker